Παραλίες κοντά στην Αθήνα: 7 ασφαλείς παραλίες με άμμο για οικογενειακές βουτιές

by Newsroom i-diakopes.gr
Παραλίες κοντά στην Αθήνα: 7 ασφαλείς παραλίες με άμμο για οικογενειακές βουτιές

Παραλίες κοντά στην Αθήνα: 7 ασφαλείς παραλίες με άμμο για οικογενειακές βουτιές

Παραλίες κοντά στην Αθήνα: Ετοιμάστε λοιπόν τη τσάντα – ή μάλλον τις τσάντες θαλάσσης- με όλα τα απαραίτητα, τα οποία κατά 90% αποτελούνται από τα παιχνίδια των παιδιών, φορτώστε το αυτοκίνητο και ξεκινήστε για την πρώτη σας άκρως καλοκαιρινή, οικογενειακή απόδραση. Και επειδή, αντιθέτως με τους στίχους γνωστού τραγουδιού, δεν «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια», προτιμήστε  ασφαλείς παραλίες με άμμο στις οποίες τα φτυάρια και τα κουβαδάκια των παιδιών θα… πάρουν φωτιά.

1. Γαλάζια Ακτή

7 παραλίες με άμμο κοντά στην Αθήνα για οικογενειακές βουτιές

*Φωτογραφία: mytraveler.gr

Η Γαλάζια Ακτή φημίζεται για την ψιλή της άμμο και έτσι τα πιτσιρίκια μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι με τα κάστρα και τα κουβαδάκια τους. Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου, κοντά στο γνωστό Λαγονήσι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιχνίδι και μπάνιο στα γαλάζια νερά της.
2. Μικρό Καβούρι 

*Φωτογραφία: mytraveler.gr

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή να κάνετε ένα πιο μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσετε, το Μικρό Καβούρι, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (λιγότερο από 20 χλμ) είναι η κατάλληλη επιλογή. Έχει αμμουδιά, ιδανική για τα… πολύωρα παιχνίδια με τα κουβαδάκια και ρηχά νερά για να πλατσουρίσουν τα παιδιά που ακόμα δεν το «έχουν» με το μπάνιο και πρέπει να εξοικειωθούν με το νερό. Προσφέρονται ξαπλώστρες και ομπρέλες –φυσικά έναντι αντιτίμου- ενώ μετά τις βουτιές σας μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στις διπλανές ταβέρνες.

Στα θετικά της συγκαταλέγεται ότι δεν βρίσκεται κοντά σε δρόμο ενώ τα δέντρα που διαθέτει δίνουν μία διαφορετική νότα στο σκηνικό και φυσική σκιά.

3. Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη   

*Φωτογραφία: anacalypse.gr

Θα ξεφύγουμε από το κλασικό Μάτι και το διάσημο Ζούμπερι και θα σας προτείνουμε την τεράστια παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πρωτεύουσα, έχει άμμο για τα κάστρα των παιδιών, φοίνικες για φυσική σκιά και πολλή άπλα για να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε δίπλα στους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας. Στο τέλος, για να την αποχαιρετίσετε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο ή να πιείτε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες της περιοχής.

4.  Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια

*Φωτογραφία: 3bp.blogspot.com

Κοντά στην Κερατέα και 35 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, θα βρείτε την παραλία του Αγίου Δημητρίου. Είναι σχετικά μικρή αλλά αμμουδερή, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ατελείωτα παιχνίδια στην άμμο. Υπάρχουν ομπρέλες, αλλά ακόμα και αν είναι «πιασμένες», θα βρείτε αρκετά σημεία με φυσική σκιά από τα δέντρα.

5. Σχινιάς

*Φωτογραφία: tripadvisor.com.gr

Η παραλία του Σχινιά, κυρίως στην αρχή της που περιβάλλεται από μια πευκόφυτη έκταση, είναι ιδανική για οικογενειακές βουτιές. Έχει πράσινο, άμμο και πυκνή βλάστηση που θα ευχαριστήσει όσους θέλουν να ξεφύγουν από την Αθήνα, μετά από μία ώρα και κάτι οδήγησης. Κλασική αξία, που πιθανώς επισκεπτόσαστε με τους γονείς σας και που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

6. Αγία Μαρίνα 

*Φωτογραφία: taxidia-prosfores.gr

Νοτιονανατολικά, κοντά στο Κορωπί και μόλις 34 χιλιόμετρα από την Αθήνα, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην Αγία Μαρίνα, μια από τις πιο γνωστές παραλίες για τους κατοίκους της περιοχής. Είναι αμμουδερή αλλά δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό ίσως παραμένει… γοητευτική. Ενδεχομένως να την «έχετε ακουστά» λόγω της ομώνυμης, γνωστής εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή.

7. Λεγραινά

*Φωτογραφία: wondergreece.gr

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η παραλία των Λεγραινών. Αν και απέχει πάνω από μια ώρα από την πρωτεύουσα, θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες που μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Έχει άμμο μέσα και έξω και καταγάλανα νερά που θα σας ενθουσιάσουν. Αν δεν την έχετε επισκεφθεί ήδη, μην παραλείψετε να πάτε σύντομα.

Φυσικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι, από εδώ και πέρα, ο κόσμος θα συρρέει στις παραλίες, γι’ αυτό θα πρέπει να εξοπλιστείτε με πολλή υπομονή ή να μην προτιμήσετε τις ώρες αιχμής.

Καλό καλοκαίρι με πολλές… βουτιές!

Προτεινόμενα

1 comment

Comments are closed.