Τατόϊ: Πολυτελές ξενοδοχείο, αμπελώνα, χώρους άθλησης και ευεξίας περιλαμβάνει η μελέτη

Τατόϊ: Τη μελέτη για τα Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοΐου παρουσίασε η Υπουργός Πολιτισμού κα. Μενδώνη

Τατόϊ: Την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας για τα Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοΐου πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη. Η Υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε μερικά από τα βασικά στοιχεία αυτού του έργου το οποίο και εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Στη μελέτη βιωσιμότητας δίνεται μεγάλη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην προστασία των πολιτιστικών χώρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 55 κτίρια που υπάρχουν στο κτήμα, τα 27 είναι μνημεία από το 2003. Όπως ανέφερε η Λίνα Μενδώνη «Πρόκειται για ένα περιαστικό πάρκο και συγχρόνως έναν ιστορικό τόπο τα οποία πρέπει να προφυλάξουμε με ευλάβεια». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 97 έως 130 εκατομμύρια ευρώ και μέρος του θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τατόϊ: Τι περιλαμβάνει η μελέτη βιωσιμότητας για το κτήμα

Τατόϊ: Τι περιλαμβάνει η μελέτη βιωσιμότητας για το κτήμα

Τατόϊ: Τι περιλαμβάνει η μελέτη βιωσιμότητας για το κτήμα

Τατόϊ: Τι περιλαμβάνει η μελέτη βιωσιμότητας για το κτήμα

Δείτε μερικούς από τους χώρους που προβλέπεται από τη μελέτη να δημιουργηθούν στο κτήμα του Τατοΐου

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο κτήμα Τατοΐου θα υπάρξουν χώροι όπως ξενοδοχείο πολυτελείας, χώροι ευεξίας, καφέ και εστιατόρια. Καθώς επίσης καταστήματα και ώροι εκδηλώσεων, χώροι αναψυχής και άθλησης και παιδικές κατασκηνώσεις. Επιπρόσθετα, θα δοθεί έμφαση την κτηνοτροφική και γεωργική δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός αμπελώνα.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη «Το Τατόϊ είναι ένας εθνικός στόχος, ένας πολύ σημαντικός περιβαλλοντικός – πολιτιστικός χώρος ο οποίος μπορεί να έχει άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία».

Ο στόχος είναι να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται η διαδικασία συγκρότησης Εταιρείας Ειδικού Σκοπο. Ώστε να είναι έτοιμες οι μελέτες για χρηματοδότηση ως τον Αύγουστο 2022.

Μπορείτε να δείτε τη μελέτη βιωσιμότητας του κτήματος του Τατοΐου στον παρακάτω σύνδεσμο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν