Χαλάνδρι: Παλιό διαμέρισμα μεταμορφώθηκε σε υπερσύγχρονη και πολυτελή κατοικία

Χαλάνδρι: Εικόνες από το υπέροχο διαμέρισμα

Ένα υπέροχο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, εμβαδού 190 m2  μετατράπηκε σε έναν υπερσύγχρονο και υπέροχο χώρο που αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη και να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωή τους.

Η γλώσσα του μινιμαλισμού θεωρήθηκε από την ομάδα των αρχιτεκτόνων ιδανική για να εκφράσει αυτό το ιδεώδες. Η έννοια του μινιμαλισμού, έχει να κάνει με την αφαίρεση στοιχείων από μια σύνθεση με σκοπό την επίτευξη απλότητας. Αυτή η απλότητα στην αρχιτεκτονική δημιουργείται από τη γεωμετρική αφαίρεση. Στόχος της σύνθεσης ήταν η ανάπτυξη μιας διαλεκτικής σχέσης μεταξύ δύο κυρίαρχων στοιχείων που δεν μπορούν να λείψουν χωρίς να στερήσουν ουσία από το εγχείρημα. Σαν αποτέλεσμα ο χώρος αποκτά ένα ασκητικό χαρακτήρα που εκπέμπει πνευματικότητα και υπέρβαση.

Στους κοινόχρηστους χώρους δημιουργήθηκαν ενιαίοι χώροι με την αποξήλωση των εσωτερικών τοίχων και τη διάσπαση του κατακερματισμού του χώρου. Οι εξωτερικοί τοίχοι επενδύθηκαν εσωτερικά με γυψοσανίδα ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια καθαρή γεωμετρία χωρίς ακμές, γωνίες υποστυλωμάτων και δοκαριών. Με την ευκαιρία αυτή ενισχύθηκε η θερμομονωτική ιδιότητα του διαμερίσματος.

Τα υλικά και οι υφές έχουν αυστηρό λεξιλόγιο. Οι τοίχοι επικαλύφτηκαν με ένα ειδικού τύπου τσιμεντοκονίαμα σε ανοικτό θερμό γκρι. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να προσεγγίσουν το ανοιχτό γκρι χρώμα και τις διαβαθμίσεις της υφής του χαρτονιού. Σε αντίθεση τα μεταλλικά στοιχεία του χώρου όπως η κουζίνα, τα τραπέζια, η βιβλιοθήκη, τα θερμαντικά σώματα και τα φωτιστικά, είναι μαύρο ματ. Η αντίθεση αυτή δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα διαλεκτική σχέση που προσδίδει μια ασκητική φυσιογνωμία στο χώρο. Αυτή η φυσιογνωμία ταυτίζεται με τον τρόπο ζωής των χρηστών.

Στα μπάνια, το τσιμεντοκονίαμα που εφαρμόζεται στους τοίχους, στο δάπεδο, στους πάγκους επιλέγεται να είναι στο μέσο της τονικής κλίμακας, προκειμένου να έχει το φυσικό χρώμα του τσιμέντου. Επιλέγεται μια ήπια τεχνοτροπία χωρίς επιτηδευμένα “νερά”. Οι νιπτήρες και οι πάγκοι γίνονται κτιστοί, χειροποίητοι. Κτιστοί γίνονται επίσης οι πάγκοι εργασίας των υπνοδωματίων των παιδιών σε πρόβολο από τους τοίχους.

Τα φωτιστικά είναι ως επί το πλείστον ενσωματωμένα στις οροφές, εκτός από το κεντρικό χώρο του καθιστικού – κουζίνας όπου οι ράγες με τα σποτ αναδεικνύουν τις διαφορετικές χρήσεις που στεγάζονται. Τα ενσωματωμένα στη ψευδοροφή φωτιστικά χάνουν την υπόσταση τους και αποκαλύπτονται από τις κηλίδες φωτός που γράφουν πάνω στις επιφάνειες.

Η τραπεζαρία, το γραφείο, η βιβλιοθήκη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χειροποίητα από μεταλλικές διατομές. Συνεπής με τη μινιμαλιστική γλώσσα ο σχεδιασμός της τραπεζαρίας δημιουργεί το μέγιστο δυνατό άνοιγμα με το ελάχιστο πάχος προφίλ.

Εικόνες του σπιτιού στο Χαλάνδρι

Related posts

Με μια πίτα «φουσκώνουν» δύο άτομα: Το σουβλατζίδικο της πόλης που συνδυάζει γεύση και ποσότητα

Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι: Το πιο ντιζαϊνάτο αρτοποιείο βρίσκεται στα Κρέστενα Ηλείας με πρωταγωνιστή το ξύλο

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονο κορίτσι που κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο

Γυναίκα πήρε και ένωσε 4 κοντέινερ, για να χτίσει το σπίτι που ονειρεύτηκε και το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο άνετο και πολυτελές

Τροχαίο δυστύχημα Χαλάνδρι: Ο 18χρονος πριν από ένα μήνα είχε και άλλο τροχαίο

Ανατpοπή στο τροχαίο στο Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο 20χρονος φίλος, του 18χρονου που σκοτώθηκε – Για τι κατηγορείται

Χαλάνδρι: Φρικτό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 18χρονο

Κορινθία: Το τριγωνικό σπίτι που βασίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Μια απίστευτη μητέρα 4 παιδιών έχτισε ολομόναχη το δικό της σπίτι βλέποντας οδηγίες στο youtube