Βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ: Λειτουργικό, στήνεται στο χώρο σου, μεταφέρεται παντού και εσωτερικά είναι ονειρικό

Βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ: Η μικροσκοπική οικεία που είναι φιλική προς το περιβάλλον

Πρόκειται για το νέο επίτευγμα της ΙΚΕΑ, ένα μικροσκοπικό, βιώσιμο και λειτουργικό σπίτι. Μπορείς να το μεταφέρεις οπουδήποτε και είναι αντάξιο των πανάκριβων σπιτιών.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν, τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όσο και την οικονομική δαπάνη, εξοπλίζοντας τα σπίτια τους με τη βιώσιμη τεχνολογία, με αποτέλεσμα η άνθιση της βιώσιμης ανάπτυξης να αποτελεί πλέον κινητήρια δύναμη στα νέα επίπεδα της αρχιτεκτονικής καινοτομίας.

Το βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ είναι οικολογικό και μόλις 17 τ.μ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της IKEA, το μικροσκοπικό «πράσινο» σπίτι με τροχούς, το οποίο είναι 17 τ.μ., ήταν αποτέλεσμα αυτής της ώθησης που υπάρχει προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Η εταιρεία Escape Homes, που ασχολείται με κατασκευές μικροσκοπικών σπιτιών στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την IKEA για τη δημιουργία του Tiny Home Project της πολυεθνικής εταιρείας.

Το κουκλίστικο σπίτι είναι εξ’ ολοκλήρου εξοπλισμένο και διακοσμημένο από την ΙΚΕΑ που γνωρίζει ίσως καλύτερα απ’ οποιοδήποτε άλλον να προσφέρει οικονομικές λύσεις επίπλωσης, αλλά και διακόσμησης για κάθε σπίτι.

Το «πράσινο» σπίτι 17 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε τροχούς, είναι εντυπωσιακό και το πιο σημαντικό φιλικό προς το περιβάλλον. Άλλωστε είναι γνωστή η δέσμευση της εταιρίας να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Γι’ αυτό εξάλλου υιοθετεί διαδικασίες παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πρώτες ύλες, το ξύλο που χρησιμοποιεί προέρχεται από βιώσιμες πηγές και φωτίζει μόνο με λαμπτήρες led.

Μικροσκοπικό βιώσιμο σπίτι της ΙΚΕΑ: Η τιμή του ξεκινά από 47.550 δολάρια

Το μικροσκοπικό σπίτι της ΙΚΕΑ είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του Escape’s Vista Boho XL και η τιμή του ξεκινά από 47.550 δολάρια. Το κουκλίστικο σπίτι τροφοδοτείται με ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του.

Η χρήση φυσικών πρώτων υλών και υλικών που αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης αποτέλεσε προτεραιότητα για την IKEA, θέλοντας να δημιουργήσει ένα σπιτικό με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σκοπός της ΙΚΕΑ για την ιδέα του «The Ikea Tiny Home Project» ήταν να εμπνεύσει τους καταναλωτές να φέρουν τη βιωσιμότητα στη ζωή τους. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ της οροφής, η τουαλέτα κομποστοποίησης καθώς και το σύστημα θέρμανσης νερού, καθιστούν το μικροσκοπικό σπίτι της IKEA ένα αυτόνομο τροχόσπιτο.

Το μικροσκοπικό σπίτι έχει υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, τα οποία βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο.

Το Ikea Tiny Home Project δημιουργήθηκε με σκοπό να γιορτάσει το κίνημα του μικροσκοπικού σπιτιού και να εμπνεύσει τον κόσμο να ζήσει πιο βιώσιμα.

Related posts

Μικροσκοπικά και μοντέρνα σπίτια: Κοστίζει από 3500€ στο φέρνουν στο χώρο που το θες και το εσωτερικό είναι ονειρικό

Σαν κουκλόσπιτο: Κοπέλα ζει σε σπίτι 17 τετραγωνικά, και το εσωτερικό του είναι τόσο άνετο και σικ

Γυναίκα πήρε και ένωσε 4 κοντέινερ, για να χτίσει το σπίτι που ονειρεύτηκε και το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο άνετο και πολυτελές

Σπίτι από κοντέινερ: Μια 38χρονη γυναίκα έφτιαξε ένα ονειρικό σπίτι και η διακοσμήση είναι σικ και εντυπωσιακή

Σπίτια που ξεκινούν από 3.500€: 10 μικρά σπίτια που στα φέρνουν στο χώρο που θες και σε εντυπωσιάζουν

Άφησαν πίσω τους τη ζωή στη πόλη και ζουν στη φύση σε μια μεγάλη σκηνή που το εσωτερικό είναι ονειρεμένο

Φθηνό σπίτι: Σύγχρονο με ονειρεμένο εσωτερικό χτίζεται σε 1 μέρα και με κόστος μόνο 10.000€

Ινδία: Πάμπλουτος πάντρεψε την κόρη του και έχτισε 90 σπίτια για άστεγους για να το γιορτάσει

Μικρό σπίτι: Πάει όπου θες, είναι 14 τμ, χωράει άνετα 6 άτομα και η διακόσμηση του είναι σικ και σύγχρονη