΄Ερευνα Χριστουγέννων: 7 στους 10 Έλληνες δεν θα κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές φέτος

Έρευνα Χριστουγέννων: Ο κορονοϊός έχει αρνητικές συνέπειες για τον κόσμο

Έρευνα Χριστουγέννων: Μας μένει κάτι λιγότερο από 1 μήνα έως των εορτασμό των Χριστουγέννων. Ωστόσο το κλίμα γύρω μας είναι περισσότερο βαρύ παρά χριστουγεννιάτικο. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από όλα όσα έχουμε γιορτάσει έως τώρα. Αυτό είναι φανερό και από τις έρευνες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, ώστε να δουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν οι πολίτες. Πέρα από τα Χριστούγεννα, διανύουμε και ημέρες Black Friday. Και ενώ η κίνηση είναι αυξημένη και οι ταχυμεταφορές τρέχουν να προλάβουν, ο αντίκτυπος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιος με πέρσι.

Συγκεριμένα, σύμφωνα με έρευνα, 3 στους 10 Έλληνες δεν θα ψωνίσουν φέτος τα Χριστούγεννα όσο είχαν ψωνίσει πέρσι. Ενώ 4 στους 10 δηλώνουν ότι θα αφήσουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια για την τελευταία στιγμή. Υπάρχει βέβαια και ένα 60% των Ελλήνων που θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους απρόσκοπτα, όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε χρόνο.

Μάλιστα το ευτυχές είναι ότι 1 στους 3 θα κάνει φέτος τις αγορές του σε κατάστημα της γειτονιάς ή σε κάποιο μικρό κατάστημα, ώστε να τονώσει την επιχείρηση εν μέσω κορονοϊού.

Έρευνα Χριστουγέννων: 7 στους 10 Έλληνες δεν θα κάνουν αγορές φέτος

Σημαντικό αριθμός θα πραγματοποιήσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του μέσω Διαδικτύου σύμφωνα με έρευνα

Στην ίδια έρευνα της εταιρίας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky. Εκφράζεται η πρόθεση 4 εκ των 10 Ελλήνων καταναλωτών να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Το 61,6% των Ελλήνων δηλώνουν πως έχουν γνώση των ηλεκτρονικών κινδύνων και το 50% γνωρίζει αν ένα κατάστημα είναι νόμιμο ή όχι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα