150 ευρώ για εμβόλιο: Οι δικαιούχοι και βήμα – βήμα η διαδικασία πως θα πάρετε τα χρήματα

by Τόνια Τζαφέρη

150 ευρώ για εμβόλιο: Πως ακριβώς θα πάρετε τα χρήματα

150 ευρώ για εμβόλιο: Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τα προνόμια των εμβολιασμένων. Εκείνο που ξεχώρισε ήταν η χορήγηση της προπληρωμένης κάρτας, «Freedom Pass». Με 150 ευρώ για τους νέους 18 – 25 ετών αμέσως μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με τον πρώτο εμβολιασμό θα δίδεται σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1996 μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ.

150 ευρώ για εμβόλιο: Πως ακριβώς θα πάρετε τα χρήματα

Μέσω αυτής της κάρτας «Freedom Pass», όπως την ονομάζει η κυβέρνηση, θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία. Ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά ταξίδια και είσοδο σε χώρους πολιτισμού, όπως κινηματογράφους ή θέατρα.

«Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και ζήτησε από τους νέους τής χώρας να αδράξουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν το «Freedom Pass» για να πάρουν μια ανάσα ψυχαγωγίας και ελευθερίας.

Η κάρτα αξίας 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα αφορά όσους γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003. Θα μπορούν να την προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους και να την χρησιμοποιούν τόσο μέσω από τα smart phones όσο και χρησιμοποιώντας την σε εισόδους. Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

 «Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη. Το κάνει, μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός.

150 ευρώ για εμβόλιο: Πως ακριβώς θα πάρετε τα χρήματα

Ο ίδιος ξεκίνησε την παρουσίαση των προνομίων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ. Στήριξε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα. Μια ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό.

Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ του εμβολίου

Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα