25η Μαρτίου 1821: Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη άρχισε με το «Μακεδονία Ξακουστή» – Πλήθος κόσμου για τον εορτασμό

25η Μαρτίου 1821: Συγκίνηση από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι παρήλασαν στην Λεωφόρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με στρατιωτικά τμήματα.

Τα γιορτινά της για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης φόρεσε σήμερα η Θεσσαλονίκη, με την μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την παρέλαση άνοιξε η μπάντα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομαχων «ο Παύλος Μελάς» με τα μέλη του να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και το ελληνικό κοινοβούλιο η βουλευτής της πόλης, Έλενα Ράπτη. Στην εξέδρα των επίσημων, βρίσκονταν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δημαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονικης, Άνθιμος, η αντιπεριφερειαρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρυτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Εικόνες από την παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δεν είχε διεξαχθεί η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς πλήθος κόσμους έχει σπεύσει από νωρίς για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διεξαχθούν όλα ομαλά.

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική