80χρονος άντρας έμεινε πίσω κρυφά και έσωσε μόνος του το σπίτι του στη φωτιά της Βαρυμπόμπης

Βαρυμπόμπη: Επέστρεψε τρεις φορές κρυφά στο σπίτι του και κατάφερε να το σώσει

Βαρυμπόμπη: Παρά τις συστάσεις των αστυνομικών για εκκένωση της περιοχής λόγω πυρκαγιάς, ο παρακάτω ήρωας που θα γνωρίσουμε παρακάτω, επέστρεψε τρεις φορές κρυφά στο σπίτι του. προκειμένου να το σώσει από τις φλόγες. Κάτι το οποίο προφανώς δεν συστήνεται σε κανέναν, μιας και οι φλόγες εύκολα μπορούν να περικυκλώσουν μια περιοχή και να κάψουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Αυτήν την φορά όμως, το ρίσκο του βγήκε σε καλό. Αφού ο 80χρονος κατάφερε να σώσει το σπίτι του. Ονομάζεται Χαράλαμπος Βούρτσης, είναι 80 ετών και για χρόνια ήταν πρώτος μηχανικός στα καράβια. Είναι από τους ανθρώπους που όπως λέμε έχει φάει την ζωή με το κουτάλι. Αφού έχει επιζήσει από 2 ναυάγια και μάλιστα στο ένα από φωτιά. Ο κ. Χαράλαμπος έσωσε μόνος του το σπίτι του στην Βαρυμπόμπη και μάλιστα ενώ τον έδιωχναν οι αστυνομικοί εκείνος επέστρεψε 3 φορές κρυφά.

Μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όλα όσα έζησε.

«Εγώ την έβλεπα την φωτιά από μακριά. Πριν έρθει στο σπίτι μου, ήρθε η αστυνομία και μας απομάκρυνε όλους από την γειτονιά. Μας πήγε κάτω στο Ολυμπιακό Χωριό. Εγώ εκεί τους ξέφυγα και ξαναπήγα σπίτι γιατί δεν ήθελα να φύγω και να το αφήσω. Με τραβούσαν λοιπόν οι αστυνομικοί μου μου έκαναν σημάδια στα χέρια, με πήραν δεύτερη φορά για να με απομακρύνουν. Ξαναφεύγω εγώ τρίτη φορά για να πάω σπίτι μου και κλειδώθηκα μέσα και περίμενα την φωτιά», λέει.

Η συνέχεια δηλώσεων του 80χρονου της Βαρυμπόμπης

Και συνεχίζει: «Έζησα μια κόλαση αλλά μπροστά στο έργο που είχα δεν έπαθα τίποτα ούτε εγώ ούτε το σπίτι μου. Πυροσβεστικό δεν ήρθε ούτε ένα ούτε την άλλη μέρα της φωτιάς. Ήμουν μέσα στην φωτιά. Παντού υπήρχε φωτιά. Εγώ γύρω γύρω από το σπίτι μου και σε όλο το οικόπεδο έχω 10 εκτοξευτήρες νερού που πετάνε από 20 μέτρα το καθένα. Μόλις λοιπόν ερχόταν η φωτιά από τα δίπλα που καιγόντουσαν και έπεφτε μέσα στο οικόπεδο έσβηνε γιατί δεν είχε να κάψει κάτι εφόσον είχε νερά».

«Το σπίτι το έσωσα μόνος μου. Εγώ έχω γεννήτρια και νερό παραγωγής και πριν έρθει η φωτιά όλα αυτά λειτουργούσαν. 2 ώρες πριν για να προλάβω. Όλοι στα γύρω σπίτια είχαν ζωντανή φωτιά εγώ όχι. Ο πρώτος μηχανικός και ο καπετάνιος φεύγουν τελευταίοι από το καράβι μόλις χαθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα ναυάγια που έζησα

Ο κ. Βρούτσης γυρίζει τον χρόνο πίσω και αναφέρει: «Στο Μισισίπι ταξιδεύαμε και πηγαίναμε από Νέα Ορλεάνη για Χιούστον. Ήμουν σε εμπορικό καράβι και πέσαμε πάνω σε μια μαούνα που έσερνε ένα ρυμουλκό με βενζίνη γεμάτο οπότε καιγόταν ο ουρανός και η θάλασσα. Αντιλαμβάνεστε εκεί τι έγινε. Δραματικές ιστορίες μπορώ να πω με ναυάγια με χαμό πλοίου. Σε άλλο ναυάγιο ήμουν 30 ώρες μέσα στην θάλασσα. 20 χρόνια ήμουν στα καράβια.

Καταλαβαίνετε τι έχω περάσει. Είμαι 80 χρονών τώρα και πάλι καλά που στέκω στα πόδια μου. Και αυτό το σπίτι που γλίτωσα ήταν εργασία 80 ετών και δεν έπαθα τίποτα. Με κόπους ζωής το έχω χτίσει αυτό το σπίτι. Όλα τα άλλα σπίτια ακόμα δεν έχουν έρθει οι ιδιοκτήτες. Έχουν πάθει ζημίες. Δεν λάβανε τα μέτρα τους ο κάθε ιδιοκτήτης. Δεν έσβηνε η φωτιά. Είχε 30 μέτρα φλόγες. Καμίνι. Και με το λάστιχο έσβηνα τα δίπλα σπίτια».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό