Αδιανόητη καταγγελία γυναίκας για οδηγό ταξί: Πήρε 20 ευρώ για διαδρομή 10 λεπτών

by Maria Giannoutsou
Αδιανόητη καταγγελία γυναίκας για οδηγό ταξί: Πήρε 20 ευρώ για διαδρομή 10 λεπτών

Η διαδρομή ήταν από το Πεδίον του Άρεως στο Γαλάτσι και κανονικά δεν ξεπερνάει τα 8 ευρώ.
Οδηγό ταξί που την υπερχρέωσε για μια διαδρομή δέκα λεπτών από το Πεδίον του Άρεως στο Γαλάτσι κατήγγειλε μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Ελεονώρα μιλώντας στο MEGA κατήγγειλε πως ο ταξιτζής την χρέωσε 20 ευρώ για διαδρομή που δεν ξεπερνάει τα 7,60 ευρώ.

«Ο οδηγός ταξί για πότε μου κατέβασε τη βαλίτσα στο πεζοδρόμιο, μου έδωσε τα ρέστα και έφυγε ούτε που το κατάλαβα. Ο οδηγός ταξί στη διαδρομή με ρωτούσε από ποιο δρόμο να πάει και του είπα ότι “δεν γνωρίζω από Αθήνα”. Ο οδηγός μου ζήτησε 20 ευρώ για μια απόσταση 10 λεπτών και δεν είχε και κίνηση», είπε.

Ο Γιώργος Μπάτσος, πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής, δήλωσε πως αυτό που συνέβη στην κυρία από τη Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτο.

«Αυτούς εμείς δεν τους θεωρούμε συνάδελφους, δεν είναι επαγγελματίες. Ως κλάδος έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία να αυστηροποιηθούν οι ποινές στους παραβάτες ταξιτζήδες. Για να κάνει κάποιος το επάγγελμα του ταξιτζή πρέπει να έχει ειδική κάρτα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δουλεύουν με παράνομες κάρτες», ανέφερε.

«Έχουμε ακούσει για περιστατικό που πήρε ένας ταξιτζής πελάτη από κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι του Πειραιά και τον χρέωσε 300 ευρώ για να τον πάει στο Παγκράτι. Πρέπει πάντα να παίρνουμε την απόδειξη, γιατί εκεί αναγράφεται και η πινακίδα του ταξί και έχουμε όλα τα στοιχεία. Στο ταξί πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί ο οδηγός στον πελάτη να πληρώσει με κάρτα. Να μην φοβούνται οι πολίτες να καταγγέλλουν τους οδηγούς ταξί στα σωματεία», αποκάλυψε.

Προτεινόμενα