Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία ή την Πόπη»

Παρακολουθήσεις: Η λίστα, το σχόλιο του Άδωνι και οι αντιδράσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε με έντονο τρόπο στο δημοσίευμα με την λίστα παρακολουθήσεων υπουργών. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το ντοκουμέντο της λίστας.

«Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή την Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη)» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑϊ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο ήταν στην λίστα παρακολούθησης με το Pretador, έκανε λόγο για εξοργιστικά στοιχεία, χωρίς κανένα απολύτως ντοκουμέντο. Αν έχει στοιχεία να τα παραθέσει είπε, για να προσθέσει: «Μου θυμίζει τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis όπου κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα επίσης με τις ίδιας ποιότητας “στοιχεία”».

«Σπρώχνουν τη χώρα στο βούρκο. Έτσι θα πάμε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος» σημειώνοντας ότι «Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.
Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο».

Για να προσθέσει: «Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της».

«Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Παρακολουθήσεις: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Κύκλοι Δένδια: Αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών

«Κύκλοι» του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, επεσήμαιναν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento:

Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

«Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης». Για να προσθέσει: «Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

ΚΚΕ: Το σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια

«Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “documento” σχολίασε το ΚΚΕ για να προσθέσει κάνοντας λόγο για ένα «σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων».

Παρακολουθήσεις: Το επίμαχο δημοσίευμα

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Λίστα με πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και συζύγους υπουργών, δημοσιεύει η εφημερίδα Documento.

Εντύπωση προκαλεί ότι στη λίστα με τα, κατά το δημοσίευμα, υπό παρακολούθηση πρόσωπα βρίσκονται πολλά στελέχη της ΝΔ και μάλιστα «βαριά» ονόματα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ακόμα και πρόσωπα, όπως, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το Documento δεν παρακολουθούνταν μόνο οι πολιτικοί αλλά σε τρεις περιπτώσεις και οι σύζυγοί τους, συγκεκριμένα οι Τζένη Μπαλατσινού, Ευγενία Μανωλίδου και Πόπη Καλατζή. Επίσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξης Διακόπουλος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρώην σύζυγός του, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και η σύζυγός του Εύα Αντωνοπούλου.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, από την αντιπολίτευση παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα της Όλγας Γεροβασίλη και του Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τον επιχειρηματικό χώρο, αναφέρονται δύο πρόσωπα, ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης μέσω του οποίου, σύμφωνα πάντα με το Documento, παρακολουθούνταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για τον ίδιο λόγο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και η αδελφή του Ειρήνη Καρυπίδη.

Από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι Αλέξης Παπαχελάς (Καθημερινή), Γιάννης Κουρτάκης (Παραπολιτικά), Πάνος Κυριακόπουλος (STAR -μέσω του οποίου παρακολουθούνταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης), ο Αντώνης Δελατόλας, ο Θανάσης Κουκάκης, ο Παναγιώτης Μπόμης (Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο). Και, ακόμα, ο Λάκης Λαζόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στέλνει άμεσα βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία»

«Πάλι ψέματα σας είπε »: Η ανάρτηση-φωτιά της Έλενας Ακρίτα για τον πρωθυπουργό που έκανε σούσουρο

«Μαύρη» μέρα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είχε τροχαίο: Το ατύχημα με το αμάξι δεν καταγράφηκε από την Τροχαία

Θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτηση της Ευγενίας Μανωλίδου: Τα αρνητικά σχόλια και η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην Ελβετία απολαμβάνουν το χιόνι: Η ανάρτηση της Ευγενίας Μανωλίδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Το είπε και το έπραξε ο Mητσοτάκης – Πέφτει ραγδαία η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορονοϊό

Οι Βρυξέλλες… έστειλαν μήνυμα: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας – Ποιον θέλουν να δουν πρωθυπουργό της Ελλάδας στις προσεχείς εκλογές

Μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του: Ο Μητσοτάκης εύχεται «καλή χρονιά» με μια φωτογραφία στο Instagram