Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχονται πρόστιμα στις διαφημίσεις κατ’ οίκον υπηρεσιών κομμωτικής»

Άδωνις Γεωργιάδης: Έλεγχοι στα social media όσων διαφημίζουν υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής

Πρόστιμα έρχονται σ’ όσους προσφέρουν υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής κατ’ οίκον. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε έλεγχο στους λογαριασμούς των social media που διαφημίζουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για κατάθεση ρύθμισης που θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στα social media, για τον εντοπισμό διαφημίσεων γι’ αυτές τις υπηρεσίες και να επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα.

«Θα ετοιμάσουμε διάταξη – ίσως τη φέρουμε και στην ολομέλεια στη συζήτηση περί του δικαίου του ανταγωνισμού που έχουμε την άλλη εβδομάδα, αν προλάβουμε – όπου θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να κάνει έλεγχο και να βάζει πρόστιμα μέσω των social media και των αναρτήσεων που κάνουν στα social media διάφοροι που πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φτιάχνουν νύχια κλπ. και διαφημίζουν “Δείτε τι ωραία που το κάνω. Πηγαίνω και στο σπίτι”» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα”

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που είναι και αυτό ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια.

Δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος, να παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που τους παρέχουν την υπηρεσία και άρα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους που έχουν φτιάξει καταστήματα κι έχουν έναν σωρό έξοδα. Πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα».

Ενδεχόμενο μείωσης συντελεστή ΦΠΑ προανήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης

“Η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ”

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι η κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση πως έχει υπαναχωρήσει στην δέσμευση της ότι θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια, είναι άδικη, καθώς τις τελευταίες μέρες είδαμε την ΕΛ.ΑΣ να επεμβαίνει και στην ΑΣΟΕΕ και στο ΑΠΘ όταν χρειάστηκε, ενώ αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των μελών της ξεκινάει την επόμενη Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα