Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλοι μας έχουμε δυσκολίες, αλλά η χώρα μας τα πηγαίνει καλά οικονομικά»

by Εύα Ζαχαριάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Το πρωί της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΑΝΤ1, για την ακρίβεια στην βενζίνη καθώς και για τις νέες παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ο ίδιος ωστόσο προέβη σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τη βενζίνη, ωστόσο θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, έκανε λόγο για ένα παγκόσμια φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλοι μας έχουμε δυσκολίες, αλλά η χώρα μας τα πηγαίνει καλά οικονομικά»

Υπογράμμισε όμως πως, τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση, η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αισχροκέρδεια

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι οι τόσο οι έλεγχοι, όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε πως «όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολία πληρωμών», όταν ρωτήθηκε για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τα βενζινάδικα που έχουν χαμηλές τιμές, λέγοντας: «Εγώ αν δω πρατήριο με πολύ χαμηλή βενζίνη, δεν βάζω γιατί κατά πάσα πιθανότητα το καύσιμο είναι προβληματικό».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν