Αεροδρόμια Ελλάδας: Η είσοδος για επισκέπτες στη χώρα μας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ

Αεροδρόμια Ελλάδας: Η είσοδος για επισκέπτες στη χώρα μας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ

Αεροδρόμια Ελλάδας: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα από τη Δευτέρα 9/11

Αεροδρόμια Ελλάδας: Χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η είσοδος στα αεροδρόμια της χώρας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει αρχής γενομένης της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου. Καθώς οι επισκέπτες για να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά τεστ pcr και να είναι αρνητικό.

Για τις αεροπορικές πτήσεις, το τεστ θα πρέπει να είναι μέχρι και 48 ώρες πριν. Ενώ για είσοδο από χερσαία σύνορα μέχρι 72 ώρες.

Επίσης απαιτείται συμπλήρωση φόρμας plf για όσους εισέρχονται από τα σύνορα. Η προϋπόθεση αυτή θα ισχύσει αργότερα και για όσους βγαίνουν προς το εξωτερικό.

Ειδικά για την επιστροφή στον τόπο κατοικίας από το εξωτερικό απαιτείται βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Αεροδρόμια Ελλάδας: Η είσοδος για επισκέπτες στη χώρα μας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ

Ενώ η είσοδος στα αεροδρόμια στην Ελλάδα θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν στήριξη από την ΕΕ

Τα αεροδρόμια στην Ευρώπη ζήτησαν από την ΕΕ έκτακτα και συγκεκριμένα μέτρα. Μιας και ανησυχούν για την κατάστασή τους που επιδεινώνεται με την κλιμάκωση της κρίσης της Covid-19. H κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ACI Europe (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης) Ολιβιέ Γιάνκοβιτς. 

Ο οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε 46 ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε στα τέλη Οκτωβρίου για τον κίνδυνο πτωχεύσεων κατά τους επόμενους μήνες για περίπου 200 περιφερειακά αεροδρόμια λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αεροπορική κίνηση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών για την ανακοπή της εξάπλωσης της covid-19.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021. Τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κορονοϊού

Προτεινόμενα