Αεροδρόμια Ευρώπης: Αυτά είναι τα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το 2020

Αεροδρόμια Ευρώπης: Δείτε τη λίστα των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων στην Ευρώπη

Αεροδρόμια Ευρώπης: Ο τομέας του τουρισμού επηρεάστηκε όσο κανένας από την πανδημία του κορονοϊού. Εξαιτίας του ανοιγοκλεισίματος των συνόρων αλλά και των περιορισμών στις μετακινήσεις, ο τουρισμός πλήγηκε ανεπανόρθωτα. Το 2020 οι αεροπορικές εταιρίες έχασαν πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν σημαντικά. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, πολλοί ταξίδεψαν. Έτσι προκύπτει η λίστα των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο το οποίο κατείχε την 1η θέση, κατέβηκε από το βάθρο εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορονοϊού. Έτσι την 1η θέση ως το πιο πολύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, πήρε το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα στο 2020, εξυπηρέτησε 23,4 εκατομμύρια επιβάτες ενώ στο Χίθροου η επιβατική κίνηση μειώθηκε 73%.

Αντίστοιχα, το Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι που κατείχε τη 2η θέση το 2019, παρέμεινε στην ίδια θέση και το 2020. Το αεροδρόμιο ξεπέρασε το Χίθροου που βρίσκεται πια στην 3η θέση.

Τα περισσότερα αεροδρόμια στη Δυτική Ευρώπη (πχ. Φρανκφούρτη, Άμστερνταμ και Βαρκελώνη) είδαν την επιβατική κίνηση να πέφτει κατά 70% ωστόσο παραμένουν και πάλι στη λίστα των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων.

Το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβου κατέκτησε την 5η θέση, αφού εξυπηρέτησε 19.784.000 εκατομμύρια επιβάτες το 2020.

Αεροδρόμια Ευρώπης: Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια το 2020

Αυτή είναι η λίστα των 10 πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων στην Ευρώπη το 2020

  1. Νέο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης
  2. Σαρλ ντε Γκωλ, Παρίσι
  3. Χίθροου, Λονδίνο
  4. Σχίπχολ, Άμστερνταμ
  5. Σερεμέτιεβου, Μόσχα
  6. Φρανκφούρτη, Γερμανία
  7. Μπαράχας, Μαδρίτη
  8. Σαμπιχά Γκιοκτσέν, Κωνσταντινούπολη
  9. Βαρκελώνη, Ισπανία
  10. Μόναχο, Γερμανία

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo