Αεροδρόμιο Ευρώπης: Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Αεροδρόμιο Ευρώπης: Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Αεροδρόμιο Ευρώπης: Το Χίθροου δεν είναι πλέον το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Αεροδρόμιο Ευρώπης: Το αεροδρόμιο Χίθροου έπεσε από το πρώτο βάθρο και δεν είναι πλέον το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Τη θέση του πήρε το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι. Το Χίθροου φαίνεται να έχασε την θέση του λόγω της απότομης πτώσης του αριθμού των επιβατών.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κάι, κάλεσε την κυβέρνηση να εισαγάγει τεστ πριν από την αναχώρηση. Αλλά και να δημιουργήσει μια αερογέφυρα με τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο μειώνεται. Προειδοποίησε ακόμα, ότι κερίζουν έδαφος σε ταξιδιώτες τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Άμστερνταμ.

Αεροδρόμιο Ευρώπης: Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ είναι το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη για πρώτη φορά

Οι αριθμοί για το αεροδρόμιο Χίθροου είναι ιδιαίτερα απογοητευτικοί. Οι αριθμοί επιβατών Χίθροου κατά τους εννέα μήνες (που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου) μειώθηκαν κατά 68,9% στα 19 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 61 εκατομμύρια τον προηγούμενο χρόνο.

Τα έσοδα δε, μειώθηκαν 58,7% σε 951 εκατ. λίρες. Ενώ, οι απώλειες αυξήθηκαν από 76 εκατ. λίρες σε 1,5 δις λίρες.

«Η Βρετανία υστερεί επειδή είμαστε πολύ αργοί για να δεχτούμε τεστ επιβατών. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενήργησαν πιο γρήγορα. Και τώρα οι οικονομίες τους αποκομίζουν τα οφέλη. Ας κάνουμε ξανά τη Βρετανία νικητή. Βάζοντας τεστ για να ανοίξουμε μια πιλοτική αεροπορική γέφυρα στην Αμερική. Κάτι που θα ξεκινήσει την οικονομική ανάκαμψη μας. Και θα βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από τους ευρωπαϊκούς αντιπάλους μας», δήλωσε ο Τζον Χόλαντ-Κάι.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα