Αεροπορικά ταξίδια Rapid Test: Πρωτοβουλία για τεστ σε όλα τα αεροπορικά ταξίδια

Αεροπορικά ταξίδια Rapid Test: Οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών θα γίνουν ασφαλέστερες

Αεροπορικά ταξίδια Rapid Test: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού θα διασφαλίσει ότι θα υπάρχει περισσότερη ασφάλεια στα αεροπορικά ταξίδια. Κατά τη διάρκεια της 6ης συνάντησης της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό. Αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.), ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε την ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση για τα rapid test, δηλαδή τους ταχείς ελέγχους αντιγόνου για το νέο κορονοϊό.

Σύμωνα με τον κ. Θεοχάρη, τα πλεονεκτήματα των ταχέων ελέγχων αντιγόνου για το κορονοϊό θα συμβάλλουν στο να γίνουν τα αεροπορικά ταξίδια ασφαλέστερα.

Αεροπορικά ταξίδια Rapid Test: Πρωτοβουλία για ασφαλέστερα ταξίδια

Δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο της νέας πρωτοβουλίας του Υπουργού Τουρισμού για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «τα τεστ αντιγόνου είναι ιδανικά για χρήση κατά τη διεξαγωγή των συνοριακών ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν ένα άτομο είναι φορέας του Covid-19». Ακόμα τόνισε ότι «η συγκεκριμένη μέθοδος διάγνωσης, αν και χαμηλού κόστους, δίνει γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, τα ταχέα τεστ αντιγόνου για Covid-19 θα πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς οριζόντιους (ανά χώρα ή γεωγραφικούς) περιορισμούς.

Οι χώρες εισόδου θα διατηρούν το δικαίωμα περαιτέρω διασταυρούμενου ελέγχου με μοριακά τεστ. Το μήνυμα «Κάνετε τεστ στην αναχώρηση – Κάνετε τεστ στην επιστροφή» θα εξαλείψει τα δυσάρεστα για τους τουρίστες μέτρα όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Δηλαδή τις οριζόντιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ή ακόμα και την καραντίνα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα