Αεροπορικές εταιρίες: Αναμένεται να χάσουν 157 δις. δολάρια φέτος και του χρόνου λόγω κορονοϊού

Αεροπορικές εταιρίες: Αναμένεται να χάσουν 157 δις. δολάρια φέτος και του χρόνου λόγω κορονοϊού

Αεροπορικές εταιρίες: Οι οικονομικές ζημίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι παραπάνω από εμφανείς

Αεροπορικές εταιρίες: Τεράστιο και ιδιαίτερα κοστοβόρο είναι το πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην αεροποική βιομηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να χάσουν 157 δις. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους αλλά και του χρόνου. Οι προβλέψεις είναι ακόμα χειρότερες από τις αρχικές εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορονοϊού και των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), τον Ιούνιο είχε προβλέψει 100 δις. δολάρια σε απώλειες για μια περίοδο δύο ετών.Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα προβλέπει μόνο για το 2020 έλλειμμα 118,5 δις. δολαρίων και 38,7 δις. δολαρίων επιπλέον για το 2021

Ο διευθυντής της IATA, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ δήλωσε «Ο θετικός αντίκτυπος που θα έχει στην οικονομία και στην κίνηση στις αερομεταφορές. Δεν θα επέλθει μαζικά πριν από τα μέσα του 2021».

Αεροπορικές εταιρίες: Αναμένεται να χάσουν 157 δις. δολάρια φέτος και του χρόνου λόγω κορονοϊού

Μεγάλη είναι και η μείωση στους επιβάτες των αεροπορικών εταιριών για το 2020

Τα νούμερα για τους επιβάτες αναμένεται να μειωθούν στο 1,8 δις. φέτος από τα 4,5 δις. το 2019. Μερική ανάκαμψη στα 2,8 δις. προβλέπεται να υπάρξει την επόμενη χρονιά. Τα έσοδα από επιβάτες για το 2020 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 69% στα 191 δις. δολάρια. 

Επιρπόσθετα ο κ. Ζούνιακ ανέφερε «Βλέπουμε χώρες σταδιακά να μας ακούν». Επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες για τεστ που είναι ήδη σε εξελίξη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. 

Τέλος, κατέληξε «Θα αποτρέψει τον κόσμο που αρνείται το εμβόλιο από το να ταξιδέψει. Η συστηματική διενέργεια τεστ είναι ακόμα πιο κρίσιμη για το άνοιγμα των συνόρων παρά το εμβόλιο». 

Προτεινόμενα