Αεροπορικές οδηγίες: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε νέες παρατάσεις

Αεροπορικές οδηγίες: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Αεροπορικές οδηγίες: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε νέες παρατάσεις των έως τώρα ισχυουσών αεροπορικών οδηγιών. Οι παρατάσεις επεκτείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εσωτερικού και έως τις 14 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εξωτερικού.

Σχετικά με τις πτήσεις εσωτερικού, παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί τα εξής: σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας επιτρέπονται οι πτήσεις μόνο για ουσιώδεις μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς ή οικογενειακούς λόγους/επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Αεροπορικές οδηγίες: Παράταση των αεροπορικών οδηγιών από την ΥΠΑ

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει με τις πτήσεις εξωτερικού μετά την παράταση των αεροπορικών οδηγιών

Η παράταση των αεροπορικών οδηγιών θα ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου για τις πτήσεις εξωτερικού και θα αφορά τα εξής:

Παρατείνονται οι δύο αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλά και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία σχετικά με την πραγματοποίηση όλων των πτήσεων από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία της εισόδου έως 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από το Ισραήλ.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία σχετικά με τη Ρωσία. Θα επιτρέπονται μόνο 500 επιβάτες την εβδομάδα από τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου.

Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που απαγορεύει την είσοδο μη Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα. Εξαιρέσεις: Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ουρουγουάη.

Παρατείνεται η notam σχετικά με την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα μας, μόνο εάν έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ κορονοϊού έως και 72 ώρες πριν την πτήση.

Παρατείνεται η υποχρεωτική κατοχή του Passenger Locator Form (PLF). Η φόρμα συμπληρώνεται στον εξής σύνδεσμο https://travel.gov.gr/#/.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα