Αυστραλία: Παγκόσμιο σοκ με σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς

Αυστραλία: Πρόκειται για την λοίμωξη Buruli – Αναλυτικές πληροφορίες

Αυστραλία: Τεράστια ανησυχία έχει προκληθεί παγκοσμίως, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα με σαρκοφάγο βακτήριο σε ανθρώπους! Πρόκειται για το έλκος Buruli, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές στη Μελβούρνη και τα κρούσματα πληθαίνουν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε χαρακτηριστικά «Παρά την εμφάνιση της λοίμωξης Buruli, η οποία προκαλείται από περιβαλλοντικό βακτήριο, είναι άγνωστη η συχνότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πρώιμη διάγνωση και η αντιμετώπιση φέρνει άμεσα αποτελέσματα, αλλιώς μπορεί να επιφέρει θάνατο και μακροχρόνια αναπηρία».

Το μόνο που μας έλειπε στη διάρκεια μίας πανδημίας είναι να ξεσπάσει μία ακόμα με σαρκοφάγο βακτήριο!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το βακτήριο που έχει σπείρει τον πανικό σε περιοχές της Αυστραλίας

Πρόκειται για το έλκος Buruli. Είναι μία χρόνια και καταστροφική νόσος του δέρματος. Προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο του περιβάλοντος Mycobacterium ulcerans. Αυτό το βακτήριο αναπτύσσεται σε υψηλές θερμοκρασίες από 29-33 βαθμούς Κελσίου και σε περιοχές με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο.

Ενώ η λοίμωξη ξεκινά με ένα μικρό και μη επώδυνο οζίδιο, όσο περνάει ο καιρός αυτό χειροτερεύει. Η πιο συχνή αντιμετώπισή του είναι με χειρουργικό καθαρισμό και αντιμικροβική αγωγή.

Το έλκος Buruli έχει εντοπιστεί σε 33 χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής και του Ειρηνικού έως σήμερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κρούσματα αφορούν σε πολίτες χωρών όπως η Ακτή του Ελεφαντοστού, το Κονγκό, η Γκάνα και το Καμερούν.

Η πλειονότητα των ασθενών είναι παιδιά έως και 15 ετών, ενώ στην Αυστραλία είναι ενήλικες.

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες