Αυτά είναι τα σήματα που θα βλέπουν οι πελάτες στα μαγαζιά της Εστίασης

Σήματα στα μαγαζιά εστίασης: Αυτά θα βλέπουν οι πελάτες

Σήματα στα μαγαζιά εστίασης: Η πανδημία του κορωνοϊού, πέρα από τα προβλήματα που έφερε στην καθημερινότητα μας, έφερε και μερικά σήμερα στα μαγαζιά εστίασης των ελληνικών πόλεων. Οι ταμπέλες για τον κορωνοϊό θα έρθουν να προστεθούν ανάμεσα σε εκείνες που λένε «Απαγορεύεται το κάπνισμα» ή «Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες».

Η ανάλυση των σημάτων των μαγαζιών εστίασης – Αυτά είναι τα τρία σήματα

Το ένα θα ενημερώνει τους πελάτες ότι ο χώρος είναι μεικτός (δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους πελάτες). Ένα αντίστοιχο σήμα για τα καταστήματα που είναι μόνο για εμβολιασμένους. Τέλος, ένα τρίτο σήμα, το οποίο έχει να κάνει με τον εμβολιασμό του προσωπικού του καταστήματος. Έτσι, οι πελάτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν στο μαγαζί που πηγαίνουν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

Τα σήματα δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη (13/7) κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα μέτρα που θα ισχύουν σε εστίαση, ψυχαγωγία, γήπεδα και άλλες επιχειρήσεις.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων», αυτό τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το μεσημέρι για την Εστίαση και τα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή.

Σήματα στα μαγαζιά εστίασης: Ποια είναι τα νέα μέτρα;

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται. Για αυτό θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα και με αποδεικτικό υλικό.

-Τα πανηγύρια στο εξής, επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού. Θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

-Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά εμβολιασμού και από την τήρηση των μέτρων.

Τι τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας για τους υγειονομικούς;

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών για τους αρνητές
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες (12.07.2021) ο πρωθυπουργός, τόνισε για τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ), πως όποιος δεν εμβολιαστεί, θα του δοθεί άδεια άνευ αποδοχών.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου, όλοι οι εργαζόμενοι των μονάδων αυτών (υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό προσωπικό), θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εργαζόμενους:

Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης
Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες
Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων
Κλειστές δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, στις οποίες φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία
Ιδρύματα περίθαλψης χρονίως πασχόντων του άρθρου 28 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
Οικοτροφεία του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
Ειδικά ιδρύματα
Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας
Χώροι Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ).
Θυμίζουμε ότι υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Related posts

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος