«Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι»: Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα της αδικοχαμένης 19χρονης

by Εύα Ζαχαριάδη
«Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι»: Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα της αδικοχαμένης 19χρονης

Θάλεια Κορδαμπάλου: Το πεπρωμένο της και το τελευταίο τηλεφώνημα

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της ναυτικής δοκίμου που χάθηκε άδικα τόσο νωρίς. Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, Στέλιος Κορδάμπαλος συντεντριμμένος μιλάει για τις τελευταίες στιγμές της κόρης του αλλά και για την επιμονή της για να μπει στη σχολή ναυτικών δοκίμων.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της αδικοχαμένης ναυτικής δοκίμου μίλησε στην κάμερα του Live News για τα σχέδια που έκανε η κόρη του, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ανυπόμονη για το πρώτο της ταξίδι.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό» ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως το παρθενικό ταξίδι της κόρης του με το Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της.

«Δεν ήταν απλά το όνειρό της. Ήταν το πεπρωμένο της» σημείωσε ο Στέλιος Κορδαμπάλος, προσθέτοντας: «Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί».

Θάλεια Κορδαμπάλου: Το όνειρο της για την σχολή ναυτικών δοκίμων

Η Θάλεια, έδωσε πανελλήνιες δύο φορές για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων. «Όχι ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει ”όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω”. Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευέλπιδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. ”Μπαμπά πάρ’ τους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρ’ τους τηλέφωνο”». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα» συμπλήρωσε.

«Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι»: Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα της αδικοχαμένης 19χρονης

Θάλεια Κορδαμπάλου: Το τελευταίο τηλέφωνο από την Τυνησία

Η Θάλεια, αρχές Αυγούστου ξεκινά για το πρώτο της ταξίδι ως ναυτική δόκιμος. «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. ”Τι έγινε μπαμπά. Εμείς όλα καλά εδώ”. Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. ”Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά” γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Τη Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς της έλαβαν τηλεφώνημα, δεν άκουσαν την κόρη τους στην άλλη άκρη του ακουστικού αλλά τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού. «Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια» τόνισε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Στις 02:00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι αύριο το πρωί» συμπλήρωσε. «Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει ‘’το κορίτσι διασωληνώθηκε’’. Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» ανέφερε ο πατέρας της Θάλειας και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι».

«Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι»: Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα της αδικοχαμένης 19χρονης

«Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή. Πάρα πολύ δύσκολη» τόνισε ο πατέρας της άτυχης ναυτικής δοκίμου. Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορωνοϊό στις αρχές Αυγούστου, μια σχεδόν ασυμπτωματική νόσηση που ίσως συνέβαλε κι αυτή στη μοιραία κατάληξη.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;» τόνισε ο κ. Κορδάμπαλος.

Δείτε το βίντεο: