Αυτοκίνητα: Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12% το Νοέμβριο 2020

Αυτοκίνητα: Η πανδημία έχει πλήξει σοβαρά και την αυτοβιομηχανία

Αυτοκίνητα: Μείωση της τάξης του 12% σημειώθηκε το μήνα Νοέμβριο όσον αφορά την πώληση αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μήνα Νοέμβριο ανήλθαν σε 896.692, δηλαδή σημείωσαν μείωση 12%.

Καθώς στις περισσότερες χώρες υπάρχει εκτεταμένη απαγόρευση μετακινήσεων από τον περασμένο Μάρτιο, ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο όπως συνήθως. Αυτό είχε ως συνέπεια να σημειωθεί πτώση στις πωλήσεις καθώς στην παρούσα συγκυρία, η αγορά ενός αυτοκινήτου δεν είναι άμεση ανάγκη.

Στη Γαλλία και στην Ισπανία σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση, 27% και 18,7% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Ιταλία με -8,3% ενώ αρκετά χαμηλά είναι η Γερμανία με -3%.

Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2020, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν κατά 25,5%, δηλαδή ανήλθαν στις 9 εκατομμύρια μονάδες. Αυτός ο αριθμός συνιστά μείωση κατλα 3 εκατομμύρια μονάδες σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019.

Συνολικά, από την αρχή του έτους έως και σήμερα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Ισπανία με -35,3%. Ακολουθούν η Ιταλία με -29%, η Γαλλία με -26,9% και η Γερμανία με -21,6%.

Αυτοκίνητα: Πτώση 12% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο

Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία επένδυση της Γερμανικής Next e.GO, η οποία αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και υπόσχεται να δημιουργήσει 1.000 άμεσες και 5.500 έμμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «Το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα. Να αναδειχθεί περαιτέρω στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Ενώ παράλληλα να αποτελέσει και ένα λαμπρό παράδειγμα που είναι ικανό να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις από τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας. Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογους επιστήμονες. Και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo