Αγία Μαρία της Άνδρου: Τα θαύματα και η προσέλευση χιλιάδων πιστών στο μοναστήρι

Αγία Μαρία: Τα θαύματα και η προσέλευση χιλιάδων πιστών στην Ιερά Μονή της Άνδρου

Η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Άνδρου. Συγκεκριμένα, την θαυματουργή εικόνα θα βρείτε στην περιοχή των Αποικίων, βόρεια της Χώρας. Να τονιστεί, ότι η Μονή εορτάζει την 17 Ιουλίου στην μνήμη της Αγίας.

Το κάτασπρο σαν περιστέρι Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1325 μ.Χ, όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την κεκρυμμένη εικόνα της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε!

Μάλιστα ο Αυτοκράτορας Εμμανουήλ Β΄ Κομνηνός βοηθά οικονομικά και έτσι ιδρύεται η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου!

Το χρονικό της Ιεράς Μονής της Άνδρου με την εικόνα της Αγίας Μαρίνας

Κατά τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι καίγεται τρεις φορές κατά τις επιδρομές πειρατών με αποτέλεσμα να χάσει την παλιά αίγλη και να φτάσει το 1743 σε παρακμή με πέντε υπέργηρους μοναχούς.

Τότε επεμβαίνει και πάλι η Αγία Μαρίνα και με νέο θαύμα φέρνει στη Μονή της τον Ιερομόναχο Σωφρόνιο, ο οποίος κάτω από συνεχή θαύματα και οράματα παραμένει και πουλώντας την περιουσία του στην Πελοπόννησο ανακαινίζει το Μοναστήρι και το μετατρέπει σε γυναικεία Μονή το 1746 μ.Χ. Τότε πολλές αρχοντοπούλες της Άνδρου ενδύονται το Αγγελικό Σχήμα με αποτέλεσμα ο αριθμός των Μοναζουσών να φτάσει τις εκατόν!

Η αίγλη της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας, αλλά και τα περίφημα εργόχειρα των εργαστηρίων αργυροποιείας, χαρακτικής και μεταξιού της, απλώνουν τότε τη φήμη της παντού!

Related posts

Messenger: Οι νέες αλλαγές στην εφαρμογή – Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Τpαγωδία στην Κω: Από αuτό το φαγητό πνiγnκε το μωpό και πeθανε

Ανατροπή με τον θάνατο του βρέφους στην Κω: Έτσι πέθανε τελικά, γι’ αυτό συνελήφθησαν οι γονείς του