Αγιά Σοφιά: Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία έβαλαν τέλος στις εκδρομές προς την Κωνσταντινούπολη

by Αντώνης Βαλμάς

Αγιά Σοφιά: Απίστευτη πρωτοβουλία από Ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία

Αγιά Σοφιά: Είμαστε περήφανοι για την κίνηση ορισμένων ταξιδιωτικών πρακτορείων τα οποία πήραν
μια πολύ γενναία απόφαση. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί τους.

Το ταξιδιωτικό γραφείοΖορπίδης travel” σταματάει τις εκδρομές για την Κωνσταντινούπολη. Και αυτό λόγω της απόφασης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί δήλωσε, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στο Ρ/Σ “Radio North 98”.

Αγιά Σοφιά: Σταματάν εκδρομές προς την Κωνσταντινούπολη τα γραφεία

“Από μικρό παιδί έμαθα ότι η Αγία Σοφία είναι μουσείο και όχι τζαμί.  Και όσο η Αγία Σοφία είναι τζαμί, το έχω αποφασίσει όταν ανοίξουν τα σύνορα, δεν θα κάνω εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη”, ξεκαθάρισε ο κ. Ζορπίδης ενώ συμπλήρωσε ότι “εγώ δεν μπορώ να γράψω στο πρόγραμμά μου ότι θα πάμε να επισκεφτούμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αγία και τζαμί δεν γίνεται”.

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι “από την Μακεδονία υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Κωνσταντινούπολη. Εμείς δεν θα κάνουμε τις εκδρομές μας, αυτό θα κάνω εγώ στη δικιά μου επιχείρηση” ενώ ανέφερε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει με άλλους συναδέλφους του για να ξέρει αν θα ακολουθήσουν και άλλοι τη δική του απόφαση.

Οι πρώτες ελληνικές αντιδράσεις κλιμακώνονται και σε τοπικό επίπεδο μετά και την απόφαση τουκ. Ζορπίδη, να μην πραγματοποιούν εκδρομές προς την Κωνσταντινούπολη τα τουριστικά λεωφορεία του δικού του πρακτορείου για όσο χρονικό διάστημα η Αγία Σοφία παραμείνει τζαμί.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo