Αγιά Σοφιά: Η ιστορική στιγμή της βεβήλωσης από τον Ερντογάν – Έψαλε απόσπασμα από το Κοράνι

Αγιά Σοφιά: Η βεβήλωση της Μεγάλης Εκκλησιάς είναι πλέον γεγονός. Με απόλυτη κακογουστιά και φορώντας μάσκα, όπως έχει ζητηθεί από όλους τους προσκυνητές, ο Ερντογάν έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία συνοδευόμενος από όλη του την οικογένεια.

Ο Ερντογάν διαπνεόμενος από βαθειά στοιχεία αυταρχισμού βρήκε την θέση του στην πρώτη σειρά στα πετρόλ χαλιά και γονάτισε όπως προβλέπει το τυπικό της μουσουλμανικής προσευχής πάνω στο ειδικό χαλί που χρησιμοποιούν για να προσεύχονται.

Φυσικά, την όλη διαδικασία μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση το CNN Turk και άλλα κανάλια, με καλεσμένους που μιλούσαν για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιά σε τζαμί ύστερα από 86 χρόνια.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, αφού φόρεσε το καπέλο προσευχής, έψαλε και ο ίδιος για λίγα λεπτά.

Στην πρώτη μεγάλη προσευχή, παρών είναι εκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οικογένειά του. Επίσης μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένοι ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν θα είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ούτε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Λόγω της πανδημίας του έχουν ληφθεί μέτρα. Έτσι υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ θα γίνεται έλεγχος σε 11 διαφορετικά σημεία. Επίσης, οι πιστοί έχουν μαζί τους μάσκες και χαλιά προσευχής, ως μέτρο προφύλαξης κατά της Covid-19.

Related posts

Σuναγερμός στον κανάλι Open πριν λίγο

Ανατpοπή φέτος με το Άγιο Φως

Αυτό είναι το τεράστιο Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ που έφαγε πρόστιμο