Άγιο Φως: Έντονες αντιδράσεις από Εκκλησία και λαό – Tέρμα στην υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Άγιο Φως: Οργή από Εκκλησία και λαό για την μεταφορά του

Άλλαξε το πλάνο για τον τρόπο που θα γίνει η υποδοχή στο Άγιο Φως. Δεν πρόκειται να γίνει η υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτης δεν πρόκειται να πάει το Μεγάλο Σάββατο για να το παραλάβει, αλλά θα βρίσκεται στο Ισραήλ από τη Μεγάλη Παρασκευή. Τι συνέβη και δεν πηγαίνει κυβερνητική αντιπροσωπεία το Μεγάλο Σάββατο, όπως πήγαινε εδώ και χρόνια και άλλαξε ημέρα; Λένε ότι αυτό οφείλεται στα μέτρα προστασίας κατά του covid.

Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές ειδοποίησαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι με την άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα πρέπει να υποβληθούν όλοι σε τεστ, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερούσαν, κάπου επτά ώρες στο αεροδρόμιο. Έτσι αποφασίστηκε να πάνε από τη Μεγάλη Παρασκευή ώστε να είναι συνεπείς με το ραντεβού τους με το Αγιο Φως.

Πως θα μεταφερθεί το Άγιο Φως

Και κάτι ακόμα. Εφέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα δεν πρόκειται να γίνει με κυβερνητικό αεροσκάφος, αλλά, με αεροσκάφος της Aegean, αφού η αεροπορική εταιρία έχει προσφερθεί προς τούτο. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που η Aegean προσφέρεται για ιερούς σκοπούς. Προσφάτως είχε μεταφέρει από την Κύπρο στην Ελλάδα τον Πάπα και από την Αθήνα στη Ρώμη. Αλλά και κατά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων η Aegean είχε και πάλι μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους μην περιμένετε να γίνει. Ούτε φαίνεται πως θα ξαναγίνει. Θα υπάρχει ωστόσο τιμητικό άγημα, θα υπάρχει επίσης το κόκκινο χαλί, πλην όμως δεν θα υπάρχει ο εθνικός ύμνος και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα αποδοθούν τιμές που αρμόζουν στον θρησκευτικό, ιερό χαρακτήρα του Αγίου Φωτός.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό