Άγιο Όρος: Γέροντες μιλούν για σημείο και θυμίζουν την πτώση εικόνας στα Καυσοκαλύβια

Άγιος Όρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 στα ανοιχτά του Αγίου Όρους. Οι κάτοικοι της περιοχής εύχονται να μην ενεργοποιηθεί παλαιότερο ρήγμα το οποίο τον Νοέμβριο του 1905 έδωσε σεισμό 7,2 Ρίχτερ προκαλώντας τσουνάμι, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και εκτεταμένες καταστροφές στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η εστία του σεισμού εντοπίζεται στα 33 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Καρυών και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας, ενώ η δόνηση συνοδευόταν κι από ισχυρό βουητό.

Ξύπνησε παλιότερες μνήμες ο σεισμός στο Άγιο Όρος

Ευχόμαστε να μην ενεργοποιηθεί παλαιότερο ρήγμα το οποίο τον Νοέμβριο του 1905 έδωσε σεισμό 7,2 Ρίχτερ προκαλώντας τσουνάμι, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και εκτεταμένες καταστροφές στο Άγιον Όρος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο σεισμός 5,2 ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτίως της χερσονήσου του Άθω που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 (14 Σεπτεμβρίου με το παλαιό), ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την ώρα που κοινωνούσαν οι πατέρες της Σκήτης Καυσοκαλυβίων, και προκάλεσε την πτώση της εικόνας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από το Τέμπλο, προκαλώντας την ανησυχία των μοναχών, ένας εκ των οποίων τόνισε ότι αυτό το σημείο είναι ανησυχητικό.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο