Άγιος Ανδρέας Πάτρα: Σε αυξημένη επιφυλακή η αστυνομία γύρω από την εκκλησία για να μην πλησιάσουν οι πιστοί

Άγιος Ανδρέας Πάτρα: Η πόλη έχει μετατραπεί σε φρούριο – Παντού αστυνομικοί

Άγιος Ανδρέας Πάτρα: Σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου είναι ημέρα μεγάλης γιορτής για την πόλη της Πάτρας. Γιορτάζει ο Πολιούχος της, Απόστολος Ανδρέας. Ωστόσο οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τον ιερό ναό όπως τις προηγούμενες χρονιές. Για την ακρίβεια δεν θα μπορέσουν καν να προσεγγίσουν την εκκλησία, έστω να ανάψουν ένα κεράκι, καθώς ο αστυνομικός κλοιός είναι τέτοιος περιμετρικά της εκκλησίας, που δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε μπαράζ επικοινωνιών. Αρχικά από τον πρωθυπουργό προς τους τοπικούς φορείς της Πάτρας και ύστερα η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην πόλη. Όλοι εφιστούν προσοχή. Καθώς δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να δούμε εικόνες αντίστοιχες με αυτές από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μάλλον δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός αυτές τις μέρες στην πόλη και στην εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, περιμετρικά της εκκλησίας υπάρχουν πεζοί αστυνομικοί, περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Η εκκλησία έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο, ώστε να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν οι πιστοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο έως αργά το βράδυ. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, απηύθυνε έκκληση στους πιστούς. Ο ίδιος ανέφερε «Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία».

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τον αστυνομικό κλοιό γύρω από την εκκλησία ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Η Θεία Λειτουργία μεταδίδεται μέσω Διαδικτύου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

Πηγή tempo24.news

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο