Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη: Μεγάλος συνωστισμός έξω από την εκκλησία – Ιερείς χωρίς μάσκες

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού έξω από την εκκλησία – Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη: Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος, ένας από τους δημοφιλέστερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όπως είναι λογικό πλήθος πιστών επισκέφθηκαν τις εκκλησίες σε όλη την χώρα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Άγιος Δημήτριος είναι ο πολιούχος της πόλης, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει την πίστη του όπως νομίζει. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και θα πρέπει να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν σήμερα έξω από την εκκλησία για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και είδαμε σοκαριστικές εικόνες. Συνωστισμός, δεν υπήρχαν οι απαραίτητες αποστάσεις και κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα.

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός και ιερείς χωρίς μάσκες

Ανησυχητικές εικόνες εν μέσω πανδημίας – Ο κόσμος δεν κρατούσε αποστάσεις – Οι ιερείς χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Κατά την έναρξη της θείας λειτουργίας σήμερα 26 Οκτωβρίου, πλήθος κόσμους συνωστίστηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που κατέφθαναν ώστε να προσκυνήσουν. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν μάσκες. Ωστόσο, δεν τηρούνταν ούτε στο ελάχιστο οι απαραίτητες αποστάσεις. Στον προαυλιακό χώρο του ναού είχαν στηθεί κιγκλιδώματα, ώστε να εμποδίζεται η είσοδος των πιστών από την μπροστινή είσοδο. Οι πιστοί μπορούσαν να εισέλθουν μόνο από τα πλάγια.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργήθηκε μεγάλος συνωστισμός στο πλαϊ, χωρίς να υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας. Έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών επίσης. Πέρα από την πλαϊνή είσοδο, πιστοί υπήρχαν επίσης και στο δρόμο ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν κάποια στιγμή στο ναό, δίχως να τηρούνται και πάλι οι αποστάσεις.

Το χειρότερο όλων, ήταν ότι κανένας από τους ιερείς δε φορούσε μάσκα! Αυτό ήταν ένα γεγονός, που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=Wl1hP90vpUU

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα