Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας: Πράσινο φως για την κατασκευή της νέας Μαρίνας

by Αντώνης Βαλμάς

Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας: Ξεκινάει το στήσιμο της νέας Μαρίνας

Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας: Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία υπεγράφη από τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, πάρθηκε η απόφαση για τη χωροθέτηση. Επίσης εγκρίθηκαν και οι δέσμες των περιβαλλοντικών ορών του καταφυγίου Τουριστικών σκαφών (Μαρίνα) στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας.

Η διαμόρφωση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε μια χερσαία έκταση 3.660 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη έχει εμβαδόν που θα καλύπτει 18.410 τ.μ.

Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας: Ξεκινάει η κατασκευή της νέας μαρίνας

Η νέα μαρίνα του Άγιου Ιωάννη στη Σιθωνία θα χωράει να φιλοξενήσει έως 44 τουριστικά σκάφη

Στη νέα μαρίνα η δυναμικότητα ελλιμενισμού θα ανέρχεται σε 44 τουριστικά σκάφη, με προβλεπόμενο μήκος από οκτώ  έως εικοσιπέντε μέτρα.

Έχει οριστεί επίσης και να τοποθετηθεί πλωτός κυματοθραύστης μήκους 64 μέτρων. Ο πλωτός κυματοθραύστης θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των σκαφών από την κακοκαιρία, και για να αυξηθούν οι θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών.

Η Κ.Υ.Α ορίζει επίσης το χτίσιμο του κτιρίου Διοίκησης και χώρου ενδιαίτησης για αυτούς που χρησιμοποιούν τη μαρίνα, συνολικού εμβαδού 192 τ.μ.

Για τα σκάφη αναψυχής ορίζονται οι εξής παροχές:

  • Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού
  • Δεξαμενή συγκέντρωσης καταλοίπων
  • Σύστημα πυροπροστασίας
  • Παροχές πόσιμου νερού και ρεύματος

Αναφορικά πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο θα τονώσει την τουριστική κίνηση στην εν λόγω περιοχή της Χαλκιδικής. Η οποία Χαλκιδική μαζεύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, κυρίως από τα Βαλκάνια και από τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή πρόκειται και για ένα από τους δημοφιλές προορισμούς για τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας μας.

Βασικός στόχος αυτού του επενδυτικού έργου είναι η ανάλογη ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ώστε η επένδυση να προσελκύσει και τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo