Άγιος Βαλεντίνος: Οι ανθοπώλες αγωνιούν και ζητούν να ανοίξουν άμεσα – «Είναι το τελευταίο μας χαρτί» λένε

Άγιος Βαλεντίνος: Κραυγή αγωνίας από τους ανθοπώλες ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ανθοπωλεία είναι κλειστά και οι ανθοπώλες αγωνιούν. Κάθε χρονιά τα κέρδη από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολλά και οι ανθοπώλες κάνουν μεγάλο τζίρο. Φέτος ωστόσο, αγωνιούν καθώς ενώ η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, τα ανθοπωλεία παραμένουν κλειστά.

Μάλιστα σήμερα έχουν προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τον Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα ανθοπωλεία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος, ανέφερε στο protothema.gr, «Για τα προϊόντα του Αγίου Βαλεντίνου εξαιτίας της μεγάλης τους ζήτησης παγκοσμίωw. Oι τιμές τους είναι διπλάσιες και τριπλάσιες και προπληρώνονται και στην Ολλανδία και στην Ελλάδα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση πως θα είμαστε κλειστά τα Σαββοτοκύριακα τα φορτηγά με τις παραγγελίες από την Ολλανδία ήταν ήδη σε ελληνικό έδαφος και πληρωμένα και αγορασμένα και φορτωμένα. Οι ανθοπώλες τα έχουν ήδη τα προϊόντα στα μαγαζιά τους. Από την άλλη, οι παραγωγοί πριν από 8 και 10 μήνες είχαν σπείρει, έχουν ποτίσει και καλλιεργήσει. Mε αποτέλεσμα να έφτασε η ώρα της συγκομιδής που ετοίμαζαν ειδικά γι αυτή την περίοδο. Τι θα γίνει με την συγκομιδή αυτή; Θα πάει πάλι στην χωματερή; Υπάρχουν τρομερά προβλήματα, η κατάσταση αυτή μοιάζει με πιστόλι στο κρόταφο για όλους μας» .

Ενώ τα ανθοπωλεία παραμένουν κλειστά ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, οι ανθοπώλες στη Θεσσαλονίκη έχουν εφοδιαστεί με 100.000 κόκκινα τριαντάφυλλα

Μπορεί να μην είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν θα ανοίξουν ή όχι τα ανθοπωλεία, ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς ανθοπώλες έχουν εφοδιαστεί καταλλήλως. Περισσότερα από 100.000 κόκκινα τριαντάφυλλα θα είναι διαθέσιμα για τους ερωτευμένους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανθοπώλης Μανώλης Σύλλης «Ο κλάδος των ανθοπωλείων είναι σε εγρήγορση αυτήν την εβδομάδα με στολισμό στις βιτρίνες. Ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα παραλάβουμε και τις τελευταίες παραγγελίες από το εξωτερικό. Παρόλο που είμαστε σε δύσκολη περίοδο για την αγορά. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα καταφέρει να πάρει μια ανάσα με το …”φιλί ζωής” του Βαλεντίνου».

Related posts

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς