Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από απαγωγή, κάνοντας στον πίσω οδηγό τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok

by Τόνια Τζαφέρη
Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από απαγωγή, κάνοντας στον πίσω οδηγό τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok

Το σήμα κινδύνου που πρέπει κάποιος να κάνει προκειμένου να σωθεί

Σοκ έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη είδηση, αλλά και την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μέσα στα αρνητικά τους, μπορούν να σώσουν ζωές.

Όλα ξεκίνησαν από ένα trend στο Tik Tok, όπου ένα βιντεάκι έκανε τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας ποιο είναι το σήμα κινδύνου που πρέπει κάποιος να κάνει προκειμένου να σωθεί, εφόσον δεν μπορεί να μιλήσει ή να ζητήσει βοήθεια.

Η υπόθεση που συνέβη στις ΗΠΑ ξεκινάει με την απαγωγή μια νεαρής κοπέλας η οποία έκανε στον οδηγό του πίσω αυτοκινήτου τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok.

Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από απαγωγή, κάνοντας στον πίσω οδηγό τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok

Έτσι σώθηκε από τα χέρια ενός 61χρονου αφού έκανε τις χειρονομίες «κινδύνου» που είχε δει στο TikTok για να προειδοποιήσει έναν οδηγό που βρισκόταν κοντά ότι είχε πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα που ήταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, έκανε σε διερχόμενο όχημα χειρονομίες που είναι γνωστές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «TikTok» και σημαίνουν πως κάποιος έχει υποστεί βία στο σπίτι ή ότι χρειάζεται βοήθεια καθώς κινδυνεύει.

Τα σήματα κινδύνου που φανερώνουν κακοποίηση:

Όταν ο οδηγός συνειδητοποίησε τι σήμαινε το σήμα του χεριού, ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Τζέιμς Μπρικ.

Ο σερίφης της κομητείας Laurel John Root εξήγησε πώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο καταγγέλλων βρισκόταν πίσω από το όχημα και παρατήρησε μια γυναίκα επιβάτη να κάνει κάποιες χειρονομίες. Όταν κατάλαβε τι σημαίνουν μας ειδοποίησε και είπε ότι η κοπέλα φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιπλέον, ο καταγγέλλων σημείωσε ότι το όχημα το οδηγούσε ένας άντρας. Αφού οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο κατάλαβαν πως επρόκειτο για αγνοούμενη ανήλικη, η οποία είχε εξαφανιστεί».

Ο 61χρονος είχε αρπάξει την έφηβη, την είχε στο πίσω μέρος του φορτηγού του και κατηγορήθηκε για βιασμό και απαγωγή ανηλίκου.

Προτεινόμενα