Άγραφα: Δωρεάν οικόπεδα σε νέα ζευγάρια που θα πάνε να μείνουν στην περιοχή

Άγραφα: Οι προτάσεις του Δημάρχου για την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στην περιοχή

Άγραφα: Άρθρο για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμο Αγράφων δημοσίευσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης. Πρόκειται για άρθρο που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr και καταδεικνύει τα βασικά προβλήματα του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με το κ. Καρδαμπίκη, τα σημαντικότερα εξ’ αυτών είναι ότι το χωριό έχει συρρικνωθεί πληθυσμιακά και υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι από ό,τι νέοι.

Εφόσον δεν υπάρχει εργασία αλλά και κίνητρα για να παραμείνουν, οι νέοι φεύγουν από το χωριό για να πάνε στην πόλη. Χαρακτηριστική απόδειξη είναι ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία που συνεχώς μειώνεται. Πλέον στα ορεινά μέρη της χώρας, υπάρχουν περισσότερα γηροκομεία με συνταξιούχους. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος σκέφτηκε μία σειρά από μέτρα, τα οποία εάν τεθούν σε λειτουργία, πιθανώς να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Ανάμεσα στα μέτρα, είναι και η παροχή δωρεάν οικοπέδων σε νέα ζευγάρια. Με αυτό τον τρόπο, εφόσον παραχωρηθούν εκτάσεις για την ανέγερση κατοικιών σε ζευγάρια. Μπορεί αυτός ο λόγος να αποτελέσει πόλο έλξης για ζευγάρια που επιθυμούν να ζήσουν στην ύπαιθρο και όχι στο ασφυκτικό τοπίο της πόλης.

Άγραφα: Παροχή δωρεάν οικοπέδων σε νέα ζευγάρια στο χωριό

Δείτε τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνει ο Δήμαρχος Αγράφων για την τόνωση του πληθυσμού στο χωριό

Εκτός από την παροχή δωρεάν οικοπέδων σε ζευγάρια, εξετάζονται επίσης πρωτοβουλίες για την υγεία στο χωριό. Σκοπός είναι να ενισχυθούν τα χωριά με ιατρικό προσωπικό ώστε να υπάρχει ασφάλεια, ακόμα και σε κατοίκους σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπρόσθετα, ένας άλλος στόχος είναι να υπάρχει γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα χωριά. Ένα ακόμα μέτρο είναι και η μείωση του συντελεστή δόμησης. Τέλος, προτείνονται άλλα μέτρα όπως φορολογικές απαλλαγές, επιδόματα παιδιών και καινοτομία στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της εστίασης και των βιολογικών καλλιεργειών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo