Αγρίνιο κακοκαιρία: Αίτημα από το Δήμαρχο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αγρίνιο κακοκαιρία: Σοβαρά τα προβλήματα στο Δήμο Αγρινίου εξαιτίας της κακοκαιρίας – Ποια τα αιτήματα του Δημάρχου

Αγρίνιο κακοκαιρία: Ενόψει της κακοκαιρίας στη χώρα από αύριο, πολλές περιοχές έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή στη χώρα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις για τον καιρό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, δηλαδή στα πεδινά.

Στην Αττική, υπάρχει επίσης η πιθανότητα χιονόπτωσης ή χιονόνερου τα βόρεια του νομού.

Η κακοκαιρία έπληξε σοβαρά την Ήπειρο. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση αφού πλημμύρισε ο κάμπος των Φιλιατών και οι εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης. Ίδια εικόνα καταστροφής επικρατεί και στον Έβρο όπου η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους για ακραία καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες.

Στο Δήμο Αγρινίου, τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας είναι πολύ σοβαρά. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, η κυκλοφορία στα χωριά Νεάπολη και Διαμαντέϊκα έχει διακοπεί. Ενώ, τα πλημμυρικά φαινόμενα μαστίζουν την περιοχή, η οποία είναι στα όρια της έκτακτης ανάγκης.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις επηρεάστηκε ακόμα και η Καμαρούλα του Αγρινίου, ενώ από τα νερά της Ερμίτσας παρασύρθηκε ένα από τα γεφυράκια που οδηγούν στο χωριό Άγιος Νικόλαος.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στο χωριό Καινούριο όπου πολλές εκτάσεις γέμισαν λάσπες.

Δείτε το αίτημα του Δημάρχου Αγρινίου για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε «Βρέχει ακατάπαυστα από χθες το βράδυ και μέχρι πριν από λίγη ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, πλημμύρες και ζημιές. Για καλή μας τύχη μέχρι ώρας αντιμετωπίζουμε πολλά από το θέματα που έχουν προκύψει, καθώς μαζί με την περιφέρεια το καλοκαίρι είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά σε καθαρισμούς και τα σχετικά.

Ζημιές παρουσιάζονται στο γενικό σύνολο του οδικού δικτύου, στα ορεινά και πεδινά του νομού εξαιτίας του απίστευτου όγκου νερού. Τόσο νερό δεν πρέπει να έχουμε ξαναδεί. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε την Εθνική Οδό στο ύψος της Στεμνίτσας εξαιτίας του νερού. Έχουμε μιλήσει με τον περιφερειάρχη και ετοιμάζουμε το αίτημα ώστε να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη. Ευτυχώς που ήμασταν θωρακισμένοι».

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική