Αγρότης-«ήρωας» γλίτωσε οικισμό από καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα

Ο αγρότης που γλύτωσε ένα όλοκληρο οικισμό από την φωτιά με μια ευφυή τεχνική

Ο ήρωας αυτής της ιστορίας ονομάζεται Μπιλ Αλεξάντερ από το Κεντ και με μια απλή αλλά έξυπνη κίνηση κατάφερε να δαμάσει τις φλόγες που πλησίαζαν τον οικισμό Λένχαμ Χιθ.

Ενεργό δράση ανέλαβε ένας αγρότης στην Αγγλία, προκειμένου να «δαμάσει» τις καταστροφικές φλόγες που πλησίαζαν το σπίτι του, έχοντας ήδη κάψει στο πέρασμά τους τουλάχιστον 20 στρέμματα γης στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Με μία απλή, αλλά ευφυή τεχνική, ο Μπιλ Αλεξάντερ από το Κεντ κατάφερε να ανακόψει τις φλόγες που πλησίαζαν με μεγάλη ταχύτητα στον οικισμό Λένχαμ Χιθ. Ο αγρότης-«ήρωας», αφού μπήκε στο τρακτέρ του, ξεκίνησε να οργώνει το χωράφι του κατά μήκος του πύρινου μετώπου, δημιουργώντας έτσι ένα χαράκωμα, που λειτούργησε ως «τείχος» για τη φωτιά, με σκοπό να μην υπάρχει πλέον στο σημείο καύσιμη ύλη από ξερόχορτα ή σιτηρά και να σταματήσει εκεί, χωρίς να απειλήσει τον οικισμό.

Οι εικόνες από το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail κόβουν την ανάσα, καθώς καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η αγωνιώδης προσπάθεια του αγρότη να ανακόψει τις τεράστιες φλόγες, που καίνε ακριβώς δίπλα του, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Στιγμιότυπο από την στιγμή που ο ήρωας αγρότης σώζει τον οικισμό από την φωτιά

Αίσια ήταν η έκβαση, καθώς η φωτιά έσβησε ύστερα από 90 λεπτά, ενώ οι έντρομοι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αξίζει να αναγνωριστεί στον Άγγλο αγρότη η πολύτιμη συμβολή για τον περιορισμό της πύρινης εστίας, που είχε ως αποτέλεσμα στη συνέχεια την πλήρη κατάσβεσή της από τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος.

«Τα συνεργεία εργάστηκαν σκληρά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κάλυψε σχεδόν 20 στρέμματα. Η φωτιά έχει σβήσει, οι πυροσβέστες συνόδευσαν άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή σε ασφαλές σημείο. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα