Αιγιάλεια: Πτώση της τάξης του 45% για την τουριστική κίνηση στην περιοχή

by i-diakopes.gr

Αιγιάλεια: Μειώθηκε σχεδόν στο μισό η τουριστική κίνηση στον όμορφο προορισμό

Αιγιάλεια: Φέτος το καλοκαίρι, δεν υπήρχε περιοχή στην Ελλάδα που να μην επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού. Ο τουριστικός κλάδος υπέστη τεράστιες οικονομικές ζημιές με καταλύματα και ξενοδοχεία να χάνουν τους πελάτες τους. Το ίδιο ίσχυσε και για την περιοχή της Αιγιάλειας στην οποία η κίνηση μειώθηκε κατά 45% στις ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ακόμα, υπήρξε μείωση 90% στον εξωτερικό τουρισμό.

Οι Έλληνες ήταν αυτοί που στήριξαν τον τουρισμό στην περιοχή και ανέβασαν κυρίως τον Αύγουστο την πληρότητα στα καταλύματα. Οι δε ξένοι τουρίστες των προηγούμενων καλοκαιριών, όπως Ιταλοί, Γάλλοι και Βαλκάνιοι ήταν συνήθειες επισκέπτες της περιοχής.

Αιγιάλεια: Πτώση 45% στην τουριστική κίνηση της περιοχής

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή της Αιγιάλειας

Η Αιγιάλεια είναι σήμερα γνωστή η περιοχή του Νομού Αχαΐας που άλλοτε αποτελούσε την Επαρχία Αιγιαλείας και σήμερα τον Δήμο Αιγιαλείας.

Οι παραλίες στην περιοχή είναι πανέμορφες και πεντακάθαρες. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι: Η παραλία Αλυκής, η παραλία Άκολης, η παραλία Σελιανίτικα-Λόγγος και η παραλία Λαμπίρι.

Τα καλύτερα αξιοθέατα είναι: ο Ιερός Ναός Αγίας Τρυπητής, το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, η Λίμνη Τσιβλού, ο Οδοντωτός, ο Υδροβιότοπος Αλυκής. Αλλά και τα Ύδατα Στυγός, ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης, το Κάστρο Οργιάς, ο πλάτανος του Παυσανία. Και η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Από δραστηριότητες μπορεί κανείς να κάνει θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, river trekking, πεζοπορία, ιππασία, κωπηλασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Όσο για τα τοπικά προϊόντα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τη σταφίδα βοστίτσα, τα εσπεριδοειδή και τη ροδοζάχαρη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα