Αıσθάνθηκε αδıαθεσία & κατέρρεuσε: Σε κρiσιμη κατάστασn στη ΜΕΘ η φοιτήτρıα που προσβλήθnκε από μηνıγγίτιδα

by Newsroom i-diakopes.gr
Αıσθάνθηκε αδıαθεσία & κατέρρεuσε: Σε κρiσιμη κατάστασn στη ΜΕΘ η φοιτήτρıα που προσβλήθnκε από μηνıγγίτιδα

Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, βρίσκεται διασωληνωμένη και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η νεαρή κοπέλα, που σπουδάζει στο Μαθηματικό, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, στο χώρο του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε συνέλευση σχετικά με τις καταλήψεις.

Η φοιτήτρια δίνει μάχη για τη ζωή της

Σε συνέντευξή του στο tempo24, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επιβεβαίωσε τα περί μηνιγγίτιδας και πρόσθεσε ότι η νεαρή παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, υπογράμμισε ότι μέσα στην ημέρα, θα γινόταν και απολύμανση στους χώρους του πανεπιστημίου, τόσο στο Μαθηματικό, όσο και στο Βιολογικό, καθώς αυτά τα δύο τμήματα συστεγάζονται.

Όπως σημειώνει η Λένα Αλμπάνη, μιλώντας στο thebest.gr, που χειρίζεται το θέμα ως αρμόδια αντιπρύτανης, «ενημερωθήκαμε από τον κ. Μάρκο Μαραγκό, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ρίου και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Το παιδί βρισκόταν στο χώρο της κατάληψης όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και σχεδόν λιποθύμησε. Οι συμφοιτητές της ανησύχησαν, κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι ήταν κρούσμα μηνιγγίτιδας, όμως ήταν ήδη βαριά η κατάσταση, διασωλήνωθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Το Πανεπιστήμιο από την μεριά του έκανε απολύμανση σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Αν και δεν χρειαζόταν, καθώς ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν μένει στο περιβάλλον πάνω από τέσσερις ώρες, το κτίριο παραμένει κλειστό για σήμερα. Ενημερώθηκε η Δημόσια Υγεία και ο ΕΟΔΥ, για να δούμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια. Είναι δύσκολο αυτό όταν μιλάμε για κατάληψη, να ξέρουμε ποιος κόσμος βρέθηκε εκεί. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη φοιτήτρια που τη συνόδευσε στο νοσοκομείο και βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε για να γίνει η ανίχνευση των επαφών καθώς πρέπει να πάρουν κάποιο φάρμακο».

Αıσθάνθηκε αδıαθεσία & κατέρρεuσε: Σε κρiσιμη κατάστασn στη ΜΕΘ η φοιτήτρıα που προσβλήθnκε από μηνıγγίτιδα

Και προσθέτει η ίδια «δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος μεταδίδεται με την άμεση επαφή, κρούσματα μπορεί να είναι όσοι ήταν μπροστά και δίπλα ή πίσω από τη φοιτήτρια. Ψάχνουμε λοιπόν ποιοι ήρθαν πολύ κοντά με τη φοιτήτρια. Είναι δύσκολο και κατά βάση γίνεται μέσω επικοινωνιών που έχουν οι φοιτητές μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουμε το όνομα της φοιτήτριας λόγω προσωπικών δεδομένων, ωστόσο έχουμε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του Τμήματος να βγει ανακοίνωση που θα ενημερώνει όσους βρέθηκαν στο χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση. Η αγωνία μας είναι να βρεθούν οι φοιτητές της κατάληψης. Δε μπορεί να πάρει φάρμακο οποιοσδήποτε μόνο επειδή βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Το μικρόβιο αναπτύσσεται όπου υπάρχουν κλειστοί χώροι και συγχρωτισμός. Το Πανεπιστήμιο έλαβε όλα τα μέτρα η ανησυχία μας είναι η εξέλιξη της υγείας της φοιτήτριας γιατί η κατάσταση είναι σοβαρή».

Η περίπτωση της φοιτήτριας είναι η δεύτερη στην Πάτρα

Είναι η δεύτερη περίπτωση φοιτητή από την Πάτρα που νοσεί από μηνιγγίτιδα, αφού τον περασμένο μήνα, στο ίδιο νοσοκομείο, διακομίσθηκε και διασωλώθηκε ένας φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, που νόσησε από μηνιγγίτιδα, με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο και τότε το Πανεπιστήμιο προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Προτεινόμενα