Αλεξανδρούπολη: Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Αλεξανδρούπολη: Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Αλεξανδρούπολη: Τι έδειξαν οι καταγραφές – Ποιες ήταν οι ζημιές και οι καταστροφές

Αλεξανδρούπολη: Πολλές είναι οι καταστροφές που έχει ήδη αφήσει πίσω της η κακοκαιρία «Λέανδρος». Εκτεταμένες ήταν οι ζημιές σε Πρέβεζα, Ήπειρο, Έβρο, Ροδόπη και Σέρρες.

Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από ειδική επιτροπή του δήμου, η καταγραφή των ζημιών από την 12η Ιανουαρίου. Πραγματοποιήθηκαν 200 επισκέψεις σε σπίτια στη δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης καθώς και η διανομή εμφιαλωμένων νερών. Πολλά ήταν τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής που πλημμύρισαν και γέμισαν λάσπες.

Μέρος της βοήθειας που προσφέρθηκε στους κατοίκους ήταν και η διανομή φαγητού, η οποία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο μεγάλος όγκος νερού αλλά και η ταχύτητά του, όπως και τα φερτά υλικά, προκάλεσαν θραύσεις στους αγωγούς. Τέλος, προκλήθηκαν καταστροφές και στο δρόμο πρόσβασης προς τον υδροταμιευτήρα.

Αλεξανδρούπολη: Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Εκτός από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εκτεταμένες ήταν οι ζημιές και στον Έβρο και τη Ροδόπη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, «Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού που προφανώς θα υπάρχουν βέβαια αλλά θα είναι περιορισμένες».

Ενώ στη Ροδόπη, «οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά ενώ έχουμε και γύρω στις 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο». 

Προτεινόμενα