Αλέξης Τσίπρας: «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές θα φορέσω γραβάτα»

by Εύα Ζαχαριάδη

Αλέξης Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοιχημάτισε να φορέσει γραβάτα αν γίνουν εκλογές

Έπειτα από την έντονη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις και είχε διάθεση για χιούμορ. Πιο συγκεκριμένα, είπε στους δημοσιογράφους πως αν γίνουν εκλογές, εκείνος θα φορέσει γραβάτα.

Σε κλίμα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαιτεί για πρώτη φορά μετά από 27 μήνες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, τόνισε για ακόμα μία φορά ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, ομολογώντας ωστόσο ότι είναι πειρασμός να προκηρύξει εκλογές «για να δει τον πανικό» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση μιλώντας στους δημοσιογράφους, σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός βάζοντας ένα ακόμα στοίχημα. «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές εγώ θα βάλω γραβάτα και θα αγοράσω κουστούμι».

Αλέξης Τσίπρας: «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές θα φορέσω γραβάτα»

Ο Αλέξης Τσίπρας στοιχημάτισε τη γραβάτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενδυματολογικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται «πολιτικό» ζήτημα. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί το 2015 ότι θα φορέσει γραβάτα μόνο όταν κουρέψει το χρέος. Από τότε του είχε δωρίσει μια γραβάτα ο Ματέο Ρέντσι, ενώ με χιουμοριστική διάθεση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προσπαθήσει να του «βάλει» μία γραβάτα στις 22 Μαΐου του 2015.

Τέσσερα χρόνια μετά το στοίχημα της γραβάτας επαναλαμβάνεται αν και με άλλο περιεχόμενο και εγχώριο αποδέκτη.

Αλέξης Τσίπρας: «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές θα φορέσω γραβάτα»

Τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνη του 2018, εμφανίστηκε με κόκκινη γραβάτα σε ομιλία του στο Ζάππειο μετά τη συμφωνία με το Eurogroup. Όπως είχε αναφέρει τότε, το χρέος είχε καταστεί βιώσιμο και ήρθε το τέλος των μνημονίων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν