Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει»

Αλέξης Τσίπρας: Το μήνυμα που στέλνει μέσα από το 3ο Συνέδριο του κόμματος

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση απέναντι στην πολιτική του Μητσοτάκη που οδήγησε τον λαό σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει εναλλακτική που μπορεί να την βρει στην πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το κλείσιμο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Το μήνυμα είναι προς τους πολίτες είναι: «Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχθεί η χώρα. Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα. Και το μήνυμα αυτό το δώσατε εσείς», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά μόνο νικητές» από αυτό το τετραήμερο.

Μήνυμα ενότητας στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την αριστερά, για τη προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Συνέδριό μας ανοίγει το δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Και αν δεν υπάρχουν «ηττημένοι» στο εσωκομματικό πεδίο, φρόντισε να αναφερθεί σε εκείνους που «έχασαν» από τη διαδικασία, οι οποίοι όπως είπε βρίσκονται «Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον ΠΘ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας;», αναρωτήθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Ε λοιπόν σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερασπιζόμενος τα όσα προγραμματικά εξήγγειλε ότι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, υπενθύμισε ότι μέρος αυτών έγιναν και κατά την προηγούμενη κυβέρνηση του, εν μέσω, μάλιστα, μνημονίων, επιμένοντας πως «τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι παροχολογία, τίποτα δεν είναι αδύνατο, μη ρεαλιστικό, ακατόρθωτο».

«Είπαμε θα μειώσουμε τα τιμολόγια του ρεύματος. Είπαμε θα αυξήσουμε τον μισθό. Είπαμε θα φέρουμε την εργασιακή κανονικότητα. Τη φέραμε το 18 και τη ξήλωσε ο κος Μητσοτάκης. Είπαμε θα δώσουμε 13η σύνταξη ξανά. Τη δώσαμε το 2019 και τη πήρε πίσω ο κος Μητσοτάκης. Είπαμε θα διαγράψουμε μέρος του ιδιωτικού χρέους. Το κάναμε το 19 για τις ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων. Είπαμε θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Είπαμε ότι θα στηρίξουμε τους νέους μας με προγράμματα στέγης και απλοποίηση τη ένταξής τους στα ΑΕΙ», ήταν τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι «ατύχημα για τη χώρα, να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία νοιάζεται να ξοδεύει για τους λίγους και εκλεκτούς. Και αφήνει στο έλεος τη κοινωνική πλειοψηφία».

«Απαντάμε λοιπόν στη κυβερνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης και στα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή αυτές τις μέρες ακούγοντας το δίλημμα σοσιαλισμός βαρβαρότητα. Μη ταράζεστε. Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η κυβέρνηση του εκλεχτού σας. Ο σοσιαλισμός είναι το όραμά μας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σας τρομάζει, αλλά τι να κάνουμε. Εμείς θα αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι οι άνθρωποι ψωμί, φωνή και δικαιώματα. Εσείς θα θεωρείτε τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Και θα παλεύετε για να διατηρήσετε τα προνόμιά σας. Δεν είμαστε ίδιοι. Δε πιστεύουμε στον ίδιο κόσμο», συμπλήρωσε.

Συνεχίστε την προπαγάνδα, μας δυναμώνετε

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «συμβουλή στους προπαγανδιστές», όπως τους χαρακτήρισε, καθώς τους ζήτησε να συνεχίσουν τον «πόλεμο», τις «επιθέσεις», τις «διαστρεβλώσεις» και τη «δολοφονία χαρακτήρα», γιατί όσο το πράττουν «τόσο πιο πολύ θα δυναμώνετε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τόσο πιο πολύ θα δυναμώνετε το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής. Και θα φέρνετε όλο και πιο κοντά τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές λάβουν χώρα».

Γιατί ζητάμε εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ζητάει να έρθουν οι εκλογές όσο πιο κοντά γίνεται, «όχι μόνο για να βάλουμε ένα φρένο στη κοινωνική λεηλασία το συντομότερο. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνά θα συσσωρεύονται βάρη που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη προσπάθειά μας την επόμενη μέρα».

Όπως, μάλιστα, τόνισε η πιθανότητα να εξαντλήσει ο κος Μητσοτάκης τη τετραετία «σημαίνει και εξάντληση κάθε πιθανότητας δικής του να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ήττα στις εκλογές. Άρα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Όμως, προσέθεσε ότι «ταυτόχρονα σημαίνει και εξάντληση των πόρων, εξάντληση των πυρομαχικών για να πολεμήσουμε την επόμενη μέρα να στηρίξουμε τη κοινωνική πλειοψηφία. Για αυτό και ζητάμε, για αυτό και παλεύουμε για εκλογές το συντομότερο».

Παράλληλα, όμως, ζήτησε από τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης όχι μόνο να ανοίξουν τα χαρτιά τους πάνω στις 5+1 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δεσμευτούν ότι δεν θα γίνουν «δεκανίκι» της δεξιάς.

Καθεστώς Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι ζούμε σε ένα «καθεστώς Μητσοτάκη», γιατί «κάθε όριο δημοκρατίας, εντιμότητας και ηθικής, το έχουν ξεπεράσει».

Όπως είπε:

  • Ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία με απευθείας αναθέσεις 7 δις σε 18 μήνες.
  • Βόλεψαν εκατοντάδες γαλάζια golden boys σε κρατικές θέσεις με παχυλούς μισθούς, δίνοντας στον πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Στάσση. μισθό 360.000 ευρώ το χρόνο ως επιβράβευση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και για τους διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς που προκαλούν εγκεφαλικά στους πολίτες.
  • Στον ΕΦΚΑ, αφού απαξίωσαν τους εργαζόμενους, βόλεψαν 256 διευθυντές με μισθούς ως και 8.100 ευρώ το μήνα.
  • Στο ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μπόνους 60.000 στον εαυτό τους, ενώ χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα.
  • Το ρεσάλτο στο Δημόσιο με τις ατελείωτες στρατιές μετακλητών, με 3.184 μετακλητούς υπαλλήλους το Φεβρουάριο. Ρεκόρ 15ετίας.

Πρωτοφανής φίμωση των ΜΜΕ ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις «διάφορες λίστες Πέτσα», με μόνο κριτήριο «να λιβανίζουν τη κυβέρνηση». «Τέτοια φίμωση της διαφορετικής άποψης, τέτοια μονοκαλλιέργεια και μονοφωνία στην ενημέρωση δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα. Ακόμη και διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις μιλούν για Πρωθυπουργό εμμονικό στον έλεγχο της ενημέρωσης».

Έκανε λόγο για «διώξεις ενοχλητικών δημοσιογράφων (Παπαδάκου, Βαξεβάνης), για «παράνομες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων δημοσιογράφων που κάνουν ενοχλητικές έρευνες για την ασυλία που έσπευσαν να δώσουν με αλλαγές στους ποινικούς κώδικες σε τραπεζίτες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπόθεση Νοβάρτις, μιλώντας για «μεγάλη συνωμοσία της συγκάλυψης του σκανδάλου», το οποίο «βάφτισαν σκευωρία».

«Στην πραγματικότητα οργάνωσαν μια συνωμοσία παρακρατικού τύπου για να ξεπλύνουν τους υπόπτους, να αφήσουν «αδιευκρίνιστα» τεράστια ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς στελεχών τους, και να καταδιώξουν δικαστικούς, πολιτικούς τους αντιπάλους, και δημοσιογράφους με στημένες κατηγορίες και διάτρητες διαδικασίες».

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν «ευτελίζουν και τη Δικαιοσύνη,» καθώς υπογράμμισε ότι «μετατρέπουν ένα τμήμα της σε τμήμα πραιτοριανών», βαραίνοντας προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Οι πράξεις του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «τραυμάτισαν» τη Δημοκρατία, υποσχόμενος ότι η Αριστερά «θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την ισονομία».

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν θα έρθουμε για να παίξουμε στο γήπεδο των αντιπάλων μας. Δε θα έρθουμε για να αντικαταστήσουμε τα γαλάζια golden boys με κοκκινοπράσινα. Θα έρθουμε να καταργήσουμε τα golden boys. Θα έρθουμε να επιβάλουμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

«Δεν θα έρθουμε να ελέγξουμε τη δικαιοσύνη με δικούς μας δικαστές. Θα έρθουμε να δώσουμε ανάσα ελευθερίας στη δικαιοσύνη. Και ενίσχυση του μισθού των δικαστών για να μπορούν ανεπηρέαστοι και απερίσπαστοι να ασκούν το λειτούργημά τους».

«Δεν θα έρθουμε να ελέγξουμε τα ΜΜΕ. Αλλά να τα στηρίξουμε με κριτήρια αντικειμενικά και θέτοντας κανόνες πλουραλισμού, αντικειμενικότητας και δημοκρατίας».

«Δεν θα φτιάξουμε δική μας ΕΡΤ και ΕΥΠ, στο γραφείο του ΠΘ. Θα δώσουμε σε διακοινοβουλευτικές επιτροπές τον έλεγχο και τις αποφάσεις. Θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο του κόμματος και του κράτους. Και θα αποφύγουμε να επαναλάβουμε λάθη που κι εμείς κάναμε στη θητεία μας υπό καθεστώς πίεσης».

Να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα καθήκοντα που πρέπει να έχουν τα κομματικά μέλη το επόμενο διάστημα.

Ζήτησε η καμπάνια για την ενίσχυση και μαζικοποίηση των μελών και των οργανώσεών μας, να συνεχιστούν, να «αρχίζει σήμερα». Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, απαίτησε «να απαλλάξουμε τις οργανώσεις από την κλεισούρα των κομματικών γραφείων», αλλά και να «δυναμώσουμε την ενότητα των οργανώσεών μας».

Έστειλε, όμως και πολλαπλά εσωκομματικά μηνύματα. Προς εκείνους που δυσανασχετούν με την ύπαρξη της διαφορετικής άποψης, σημείωσε η ύπαρξη ρευμάτων εντός του κόμματος αποτελεί «πλούτο» και είναι «η πεμπτουσία της δημοκρατίας στο κόμμα».

Όμως, ξεκαθάρισε πως τους «ομαδάρχες» ότι η ύπαρξη ομαδοποιήσεων «χωρίς ιδεολογική – στρατηγική και πολλές φορές χωρίς πολιτική διακριτότητα, δε βοηθά τη ποιότητα της εσωκομματικής μας δημοκρατίας». Τέλος, ζήτησε από όλους τον σεβασμό των αποφάσεων και την εφαρμογή των αποφάσεων.

Μάλιστα, ενθάρρυνε τα μέλη του κόμματος που θα λάβουν μέρους στη ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή να μην ψηφίσουν «με τα χαρτάκια και τις λίστες που θα σας προτείνουν οι τάσεις και τα ρεύματα ιδεών».

Μήνυμα έστειλε και όσους μιλούν στο όνομα της πολιτικής «καθαρότητας» και αντιδρούν στις αλλαγές. «Να κάνουμε την ανανέωση όχι ένα αραχνιασμένο δόγμα, όπως οι συντηρητικές δυνάμεις της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος τον Μαρξισμό», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να ομνύουμε στο όνομα της ανανεωτικής αριστεράς αν σε μια πραγματικότητα που αλλάζει ραγδαία εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στο τρόπο λειτουργίας που σήμερα είναι ανεπαρκής και δε μπορεί να προωθήσει τις ιδέες μας. Είμαστε ένα, κόμμα εν κίνηση. Είμαστε ένα κόμμα της ανανεωτικής και διαρκώς ανανεούμενης αριστεράς. Η ανανέωση μας δεν έγινε άπαξ στο παρελθόν. Είναι η διαρκής, είναι η διακηρυγμένη και η αυτονόητη πολιτική μας πρακτική».

Τέλος, αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, τονίζοντας πως πρέπει η εκλογή Προέδρου και κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός «να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης. Θα είναι το μήνυμα ότι τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Related posts

Σuναγερμός στον κανάλι Open πριν λίγο

Ανατpοπή φέτος με το Άγιο Φως

Αυτό είναι το τεράστιο Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ που έφαγε πρόστιμο