Αληθινή Ιστορία: Η κοπέλα που έμεινε 7 χρόνια αιχμάλωτη σε κουτί

Αληθινή Ιστορία: Η κοπέλα που έμεινε 7 χρόνια αιχμάλωτη σε κουτί

Αληθινή Ιστορία: Αιχμάλωτη σε κουτί για επτά ολόκληρα χρόνια

Αληθινή Ιστορία: Για 7 ολόκληρα χρόνια βρίσκονταν αιχμάλωτη μέσα σε ένα κουτί. Πριν από 44 χρόνια η παγκόσμια κοινότητα συγκλονίστηκε ύστερα από ένα απρόσμενο περιστατικό.

Η περιπέτεια της Κόλιν άρχισε στις 19 Μάϊου του 1977, όταν ήταν 20 ετών. Ξεκίνησε από το Όρεγκον με προορισμό τη Βόρεια Καλιφόρνια για ένα πάρτι, με τον παραδοσιακό τρόπο της εποχής. Το ωτοστόπ. Αφού απέρριψε δύο αυτοκίνητα, έκανε σινιάλο σε μπλε βανάκι, καθώς θεώρησε ότι το ζευγάρι που βρισκόταν μέσα σε αυτό θα της πρόσφερε ασφάλεια.

Στο βαν βρισκόταν ο 23χρονος Κάμερον Χούκερ και η 19χρονη σύζυγός του Τζάνις Χούκερ, αλλά και το μωράκι τους που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Η Κόλιν βλέποντας αυτή την εικόνα δεν χρειάστηκε και πολύ να το σκεφτεί και επιβιβάστηκε στο όχημα.

Εκείνο που δεν γνώριζε ωστόσο, ήταν ότι ο Κάμερον, ο οποίος ήταν ξυλοκόπος, βιαιοπραγούσε συστηματικά σε βάρος της συζύγου του, η οποία από την πλευράς της φοβούμενη για την ασφάλεια του παιδιού της, συνέχιζε να παραμένει δίπλα του. Ο άντρας της συχνά έφερνε άλλες γυναίκες στο σπίτι, τις κρατούσε έγκλειστες και τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες επιθυμίες του. Όλα αυτά μπροστά στην ίδια του την σύζυγο.

Ένα χρόνο πριν την απαγωγή της Κόλιν, ο Κάμερον είχε κάνει το ίδιο με ένα άλλο κορίτσι, την Μέρι Ελίζαμπεθ Σπάνεϊκ, την οποία κρέμασε από το ταβάνι και την υπέβαλε σε βασανιστήρια. Τότε επιχειρούσε ανεπιτυχώς, να αφαιρέσει τις φωνητικές της χορδές, πριν τη δολοφονήσει και με τη βοήθεια της Τζάνις, να τη θάψει σε ένα ερημικό μέρος.

Αληθινή Ιστορία: Η κοπέλα που έμεινε 7 χρόνια αιχμάλωτη σε κουτί

Αληθινή Ιστορία: Η κοπέλα που έμεινε 7 χρόνια αιχμάλωτη σε κουτί

Το απίστευτο της αληθινής ιστορίας ενός κοριτσιού που βασανίστηκε για 7 χρόνια

Λίγη ώρα μετά την επιβίβαση της Κόλιν στο όχημα, ο Κάμερον έστριψε ξαφνικά σε μια άλλη λωρίδα του δρόμου, όπου υπό την απειλή μαχαιριού τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και έβαλε ένα ξύλινο κουτί πάνω από το κεφάλι της.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω» είπε η ίδια σε συνέντευξή της μιλώντας για όσα πέρασε.

Μετά από λίγη ώρα έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού, όπου την υποχρέωσαν να ζει σε ένα ξύλινο κουτί σαν φέρετρο κάτω από το κρεβάτι τους. Την κρατούσαν κλεισμένη εκεί και την έβγαζαν έξω μόνο για να την βασανίσουν ή να την βιάσουν. Ο Κάμερον την κακοποιούσε, τη χτυπούσε, της έκανε ηλεκτροπληξία, την είχε κάνει αντικείμενο για την ικανοποίηση των πιο κρυφών του σαδιστικών φαντασιώσεων.

Η Κόλιν έμενε κλεισμένη στο κουτί για 23 ώρες την ημέρα. Έβγαινε μόνο για να φάει και να βασανιστεί. Μάλιστα, ο Κάμερον της έλεγε, ότι όλο αυτό ήταν δήθεν μέρος των τελετουργικών μίας πανίσχυρης ομάδας με την ονομασία «The Company» που είχε ήδη απειλήσει την οικογένειά της. Με αυτό τον τρόπο της απέτρεπε οποιαδήποτε σκέψη για απόδραση.

Οι γονείς της όσο περνούσε ο καιρός έχαναν τις ελπίδες να την βρουν. Το σατανικό σχέδιο του Κάμερον δεν είχε σταματημό. Στις 18 Μαρτίου του 1981 εμφανίστηκε μαζί της στους γονείς της παριστάνοντας ότι είναι ζευγάρι. Οι γονείς της Κόλιν ανακουφίστηκαν που είδαν ζωντανή την κόρη τους, αλλά υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Παρόλα αυτά με τον φόβο να μείνει άλλα τέσσερα χρόνια εξαφανισμένη, δεν έκαναν τίποτα.

Αληθινή Ιστορία: Η κοπέλα που έμεινε 7 χρόνια αιχμάλωτη σε κουτί

Αληθινή Ιστορία: Ο επίλογος της υπόθεσης

Ο επόμενος στόχος του Κάμερον, όταν επέστρεψαν στην Καλιφόρνια ήταν να την παντρευτεί. Κάτι που δεν άρεσε στην σύζυγό του, Τζάνις. Εκείνη αποφάσισε να στραφεί εναντίον του. Έτσι αποφάσισε να πει την αλήθεια στην Κάμερον. Δηλαδή, ότι δεν υπήρχε καμία ομάδα με την ονομασία «The Company» που θα έκανε κακό στην οικογένεια της. Έτσι, με αυτό τον τρόπο της έδωσε ώθηση να σκεφτεί πιο σοβαρά την απόδρασή της.

Τον Αύγουστο του 1984 η Κόλιν δραπέτευσε με τη βοήθεια της Τζάνις. Μάλιστα, η ίδια αργότερα κατέθεσε εναντίον του συζύγου της στο δικαστήριο. Εκείνη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, ενώ στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή 104 ετών για απαγωγή και σεξουαλικές επιθέσεις.

Πλέον, η Κόλιν είναι 65 ετών και εξακολουθεί να ζει στην Καλιφόρνια έχοντας κάνει τέσσερις γάμους. Η ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Girl in the box» (Το κορίτσι στο κουτί).