Αλλαγή στις καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι τον καφέ αλλιώς χαράτσι

Καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι, αλλιώς χαράτσι

Καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι, αλλιώς χαράτσι

Καφετέριες: Ένα βήμα πριν την κατάργηση του βρίσκεται το πλαστικό. Μετά τα σούπερ μάρκετ και τις πλαστικές σακούλες η αλλαγή έρχεται και στις καφετέριες. Όποιος θέλει να πιει τον καφέ του, οφείλει να πηγαίνει με το δικό του θερμός. Αποτέλεσμα είναι να πάψει να χρησιμοποιεί πλαστικό για να αγοράσει τον καφέ του.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος. Αυτό θα ισχύσει τόσο για τα πλαστικά ποτήρια, όσο και για τα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του.

Καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι, αλλιώς χαράτσι

Με δικό μας ποτήρι πλέον στην καφετέρια

Το τέλος σε όλα τα πλαστικά ποτήρια φέρνει αλλαγές σε όλα τα καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος υποχρεώνει τα καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τον πελάτη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος.

Στο ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα. Αυτό θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα. Ανάμεσα στα προϊόντα που καταργούνται είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης, τα πιάτα, τα καλαμάκια, τα τάπερ μίας χρήσης, το πλαστικό στις μπατονέτες, ακόμη και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

Τέλος από το 2023 οι εταιρείες που πωλούν νερό και αναψυκτικά μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών. Ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει, είτε κάποια έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα