Αλλάζουν τα δεδομένα στους δρόμους: Drones θα καταγράφουν οδηγούς χωρίς ζώνη, ομιλίες στο κινητό και επικίνδυνες προσπεράσεις

Νέα δεδομένα: Drones θα καταγράφουν οδηγούς χωρίς ζώνη, να μιλούν στο κινητό και επικίνδυνες προσπεράσεις

Δύο υπερσύχχρονα drones, μπαίνουν στο παιχνίδι της καλύτερης αστυνόμευσης στους δρόμους. Το εναέριο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στον ΒΟΑΚ, ίσως τον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας. Εκατοντάδες άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στον συγκεκριμένο δρόμο.

Οδηγοί που μιλάνε στο κινητό, επιβάτες χωρίς ζώνη, επικίνδυνες προσπεράσεις είναι μερικές από τις παραβάσεις που θα μπορούν να καταγράψουν τα υπερσύγχρονα drones πετώντας στα 120 μέτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Η εμβέλειά τους θα αγγίζει τα 10 χλμ. ώστε να μπορούν να καταγράφουν εικόνα από το μεγαλύτερο μέρος του ΒΟΑΚ, το μήκος του οποίου φτάνει τα 313 χιλιόμετρα.

Αναλυτικά τα στοιχεία των νέων δεδομένων στους δρόμους της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από dikaiologitika.gr, τα drones θα χειρίζονται αστυνομικοί της τροχαίας, οι οποίοι θα περάσουν το επόμενο διάστημα ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να εξοικειωθούν με τα εξελιγμένα τεχνικά μοντέλα που θα φτάσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα επιχειρήσεων σε διαφορετικά σημεία του οδικού άξονα για τον χειρισμό και την υποδοχή της εικόνας των drones.

Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν εγκριθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά την Κρήτη σειρά αναμένεται να πάρει το οδικό δίκτυο μεταξύ Πάτρας και Πύργου. Πρόκειται άλλωστε για τους δρόμους που καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα