Αλβανία κορονοϊός: Έμπαιναν στην Ελλάδα με πλαστά τεστ covid-19

Αλβανία κορονοϊός: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα που έδινε πλαστά τεστ σε Αλβανούς για να περάσουν στην Ελλάδα

Αλβανία κορονοϊός: Τις εικόνες από ένα πλαστό και ένα γνήσιο τεστ κορονοϊού παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star. Οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο εγγράφων είναι το λογότυπο του διαγνωστικού κέντρου. Αλλά και η υπογραφή και η σφραγίδα του γιατρού που έχει πέσει θύμα πλαστογραφίας, όπως δηλώνει η ίδια στον ιδιωτικό σταθμό.

Το κύκλωμα πιθανολογείται ότι κρύβεται στη Βόρεια Αλβανία. Με τους δράστες να βγάζουν αρνητικούς ακόμα και ασθενείς με Covid-19. Γεγονός που φέρεται να επηρέασε το ήδη βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, πολλοί από αυτούς θέλουν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία. Μιας και δεν εμπιστεύονται το σύστημα υγείας της Αλβανίας. Μία 20χρονη Αλβανίδα προχθές το πρωί επιχείρησε να περάσει από τη χώρα της στην Ελλάδα από την Κακαβιά. Με πλαστό μοριακό τεστ, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτή και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέκριναν τα δύο έγγραφα και αντιλήφθηκαν την απάτη.

Το κύκλωμα που προμήθευε Αλβανούς με πλαστά αρνητικά τεστ κορονοϊού έκανε δουλειές και στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel, το κύκλωμα φέρεται να έκανε χρυσές δουλειές στην Κρυσταλλοπηγή, η οποία έκλεισε σήμερα το πρωί στις 6. «Το κύκλωμα μπορούσε να δράσει πολύ εύκολα στο σημείο διέλευσης της Κρυσταλλοπηγής. Το σταμάτησαν οι ελληνικές Αρχές, το σταμάτησαν οι αλβανικές Αρχές ύστερα από καταγγελίες στο Top Channel που κάναμε την έρευνα», δήλωσε ο ανταποκριτής του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star πάντως, οι αλβανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα ακόμα και για εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση.

Ρεπορτάζ και φωτογραφία από Star

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό