Αμοργός: Αυστηρά μέτρα – Διπλό τεστ και τρεις μέρες καραντίνα για όποιον πηγαίνει στο νησί

Αμοργός: Δείτε τα μέτρα που αποφάσισε η τοπική επιτροπή πολιτικής προστασίας του δήμου

Αμοργός: Αυστηρά μέτρα αποφάσισε να θέσει ο δήμος της Αμοργού σε όλους όσους έρχονται ή επιστρέφουν στο νησί. Αυτά τα μέτρα πάρθηκαν από την τοπική επιτροπή πολιτικής προστασίας του δήμου. Με γνώμονα τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στο νησί.

Η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία και αφορά όλους όσους επιστρέφουν στο νησί, αφού είχαν μετακινηθεί για το διάστημα των εορτών. Η επιτροπή λοιπόν, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στο νησί, έθεσε σε εφαρμογή τα κάτωθι αυστηρά μέτρα:

  1. Τη διενέργεια αρνητικού τεστ εντός 72 ωρών πριν την άφιξη στην Αμοργό (οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο),
  2. Τρεις (3) μέρες καραντίνας κατά την άφιξη στο νησί,
  3. Δωρεάν rapid test στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, μετά το πέρας της τριήμερης καραντίνας.

Ο δήμος Αμοργού διευκρινίζει παράλληλα «τα παραπάνω μέτρα δεν θα εφαρμοσθούν το ένα ως εναλλακτικό του άλλου αλλά ως ένα σύνολο ενεργειών που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στην ανίχνευση ενός πιθανού ασυμπτωματικού φορέα».

Αμοργός: Αυστηρά μέτρα για όσους επιστρέφουν στο νησί από τις γιορτές

Δείτε τι ανέφερε ο δήμαρχος της Αμοργού σχετικά με τα αυστηρά μέτρα για όσους επιστρέφουν στο νησί από τις γιορτές

Ο κ. Λευτέρης Καραΐσκος αναφέρει «Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την Αμοργό ασφαλή προορισμό και οφείλουμε να διατηρήσουμε την άριστη επιδημιολογική εικόνα. Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και πιστή τήρηση όλων των μέτρων θα κρατήσουμε μακριά τον αόρατο. Και πολυπρόσωπο «εχθρό» προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πολιτείας».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα