Ανακάλυψη NASA: Βρέθηκε νερό στη Σελήνη – Ιστορική ανακάλυψη

Ανακάλυψη NASA: Βρέθηκε νερό στη Σελήνη – Ιστορική ανακάλυψη

Ανακάλυψη NASA: Είναι περισσότερο και πιο προσβάσιμο από ό,τι πιστεύαμε

Ανακάλυψη NASA: Το ιπτάμενο τηλεσκόπιο SOFIA, ανακάλυψε την παρουσία νερού σε μορφή πάγου (H20) αντί για υδροξύλιο (OH) στη Σελήνη. Το νερό υπάρχει πέρα από τους βαθείς, μεγάλους και επικίνδυνους κρατήρες, σε μικρότερους και ρηχούς κρατήρες. Υπολογίζεται δε ότι το νερό υπάρχει εκεί, εδώ και εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι μετρήσεις συνάδουν με την παρουσία ξεχωριστών μορίων νερού ενσωματωμένα σε πετρώματα μέσα στη σεληνιακή επιφάνεια.

Εκτός από το πόσιμο νερό, ο πάγος μπορεί να σπάσει μοριακά σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το οξυγόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναπνέουν οι αστροναύτες. Ενώ τόσο το υδρογόνο όσο και το οξυγόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως καύσιμα πυραύλων. Λιγότερες προμήθειες σε νερό και καύσιμα από τη Γη προς τη Σελήνη, σημαίνει μείωση του κόστους των διαστημικών πτήσεων και αύξηση του αριθμού τους.

Ανακάλυψη NASA: Βρέθηκε νερό στη Σελήνη – Ιστορική ανακάλυψη

Η έρευνα δείχνει ότι το νερό υπάρχει παγιδευμένο και σε κομμάτια γυαλιού

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης πως το νερό δεν υπάρχει μόνο στις μόνιμα σκιασμένες περιοχές της Σελήνης. Είναι επίσης παγιδευμένο και σε κομμάτια γυαλιού τα οποία σχηματίστηκαν από συγκρούσεις μικρομετεωριτών ή βρίσκεται ανάμεσα από στρώματα του εδάφους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τα αναλυτικά ευρήματα της σχετικής έρευνας. https://www.youtube.com/watch?v=8nHzEiOXxNc&feature=emb_title

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα