Ανάκαμψη τουριστικού τομέα: Το εμβόλιο κατά του Covid-19 δίνει ανάσα και αισιοδοξία για τον κλάδο του τουρισμού

by Αντώνης Βαλμάς

Ανάκαμψη τουριστικού τομέα: Η ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έδωσε ώθηση στις κρατήσεις

Ανάκαμψη τουριστικού τομέα: Η είδηση για την ανακάλυψη και την αποτελεσματικότητα που έχει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δημιούργησε ξανά ελπίδες για ανάκαμψη του τουρισμού.

Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία. Η ανακοίνωση ότι η δράση των νέων εμβολίων είναι αποτελεσματική, έδωσε ώθηση στους ταξιδιώτες να σχεδιάσουν τις διακοπές τους με ορίζοντα το 2021. Έτσι επιβεβαιώθηκε η έντονη θέληση και ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν. Η θέληση να ζήσουν νέες εμπειρίες και να συναντήσουν τα αγαπημένα πρόσωπα.

Ανάκαμψη τουριστικού τομέα: Αισιοδοξία με την ανακοίνωση του εμβολίου

Αισιοδοξία φέρνουν τα νέα της ανάκαμψης στον τουριστικό τομέα

Η Κέλλι Κούκς, διευθύντρια Αναψυχής του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Advantage Travel Partnerships, δήλωσε: «Από τις 9 Νοεμβρίου που ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια Pfizer και Biontech είναι αποτελεσματικά κατά 90%, σημειώθηκε αύξηση στις κρατήσεις κατά 23% από τους Βρετανούς πολίτες».

Επιπλέον επισήμανε: «καθοριστικός παράγοντας στην αύξηση των κρατήσεων ήταν και η απόφαση να μειωθεί η διάρκεια της καραντίνας σε πέντε ημέρες. Ύστερα από αρνητικό τεστ, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στις ταξιδιωτικές εταιρείες».

«Μάλιστα, οι κρατήσεις κατανέμονται ομοιόμορφα. Αυτές του Ιανουαρίου έως τον Μάρτιο του 2021 κυμαίνονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις κρατήσεις της περιόδου αιχμής, Ιουνίου–Αυγούστου του 2021».

Το τουριστικό γραφείο Opodo παρατήρησε πως οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 22%. Η αύξηση σημειώθηκε την εβδομάδα μετά την είδηση για την ανακάλυψη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων (9-15 Νοεμβρίου). Την ημέρα που δόθηκε η είδηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer, οι κρατήσεις αυξήθηκαν 18% συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα.

Η εταιρεία Not Just Travel δηλώνει χαρακτηριστικά, οι δοκιμές των εμβολίων σε συνδυασμό με τα Χριστουγεννιάτικη περίοδο και τη Black Friday έδωσαν ώθηση στις ταξιδιωτικές πωλήσεις. Η εταιρία κατέγραψε αύξηση έως και 62%.

Η Εντβίνα Λονσντέιλ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κρουαζιέρων Mundy Cruising τόνισε σε δηλωσή της: «Γνωρίζουμε ότι ένα εμβόλιο θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για φτάσει σε όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτό οι κρουαζιέρες αναβάλλονται. Μέχρι να διασφαλιστεί ότι το ταξίδι μετά τον κορωνοϊό θα είναι ασφαλέστερη. Οι καλές ειδήσεις έδωσαν στους πελάτες μας μία αναγκαία ώθηση».

«Στη Celebrity Cruises και σε όλες τα brands της Royal Caribbean Group, εργαζόμαστε σκληρά για την υγιή επιστροφή μας. Θέτοντας την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματός μας στο προσκήνιο. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες το επόμενο έτος». Υπογράμμισε η Ζο Ερζιμόσκα, αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος EMEA, της Celebrity Cruise.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν