Ανακοινώσεις για ανεμβολίσατους: Το μέτρο “ταφόπλακα” που δεν περίμενε κανείς και λίγοι κατάλαβαν

Ανεμβολίαστοι ανακοινώσεις: Θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου

Ανεμβολίαστοι ανακοινώσεις: Ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους πολίτες έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου.

«Τους τελευταίους μήνες μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων», είπε ο κ. Κικίλιας και τόνισε πως «το 90% όσων είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι». «Χρειαζόμαστε 1 εκατ. εμβολιασμούς για να φτάσουμε στους αριθμούς που είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία», επεσήμανε και σημείωσε πως «πιστεύω στον Έλληνα, πιστεύω θα επικρατήσει το εμείς και όχι το εγώ».

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές θα κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μόνο σε ιδιωτικές δομές. «Εφόσον υπάρχει πια επιλογή δεν μπορεί να αναστέλλεται η επαγγελματική και οικονομική ζωή. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις και να θωρακίσουμε το ΕΣΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναστολή σύμβασης εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου σε εργαζόμενους ανεμβολίαστους ή χωρίς πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο σε δομές υγείας, νοσοκομεία κλπ.

Αναλυτικά οι νέες ανακοινώσεις που αφορούν τους ανεμβολίαστους

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό-δημόσιο τομέα: Εργαστηριακό rapid test (δέκα ευρώ μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια)

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, τουρισμός, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές θεατρικές μουσικές παραγωγές: Δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα (δέκα ευρώ το ένα, μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια)

Μη εμβολιασμένοι φοιτητές: Δύο τεστ εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα (δέκα ευρώ το ένα, μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια)

Μαθητές: Δύο self test την εβδομάδα

Ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες: Για ταξίδι με πλοίο, αεροπλάνο, ΚΤΕΛ υποχρεωτικό rapid test 48 ωρών από ιδιωτική δομή – Επίδειξη βεβαίωσης

Από 13 Σεπτεμβρίου δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές θα κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μόνο σε ιδιωτικές δομές.

Δημόσιοι χώροι

Κλειστοί χώροι εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες (6 μήνες)

Κλειστοί χώροι θέατρο, κινηματογράφος, μουσεία: Μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (6 μήνες) ή ανεμβολίαστοι με τεστ

Αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια: Ανεμβολίαστοι μόνο με εργαστηριακό τεστ, εμβολιασμένοι και νοσήσαντες 6 μήνες

Ο εργοδότης διατηρεί το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι

Κυρώσεις:

Απαγόρευση εργασίας

Απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων

Και απαγόρευση ταξιδιών

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών