Ανακρίτρια υπόθεσης: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός της Γεωργίας Μπίκα στη σουίτα 602»

by Newsroom i-diakopes.gr
Ανακρίτρια υπόθεσης: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός της Γεωργίας Μπίκα στη σουίτα 602»

Γεωργία Μπίκα: Ποιο το πόρισμα της ανακρίτριας της υπόθεσης

Οι καθαρές τοξικολογικές και οι μαρτυρίες των υπαλλήλων του ξενοδοχείου οδηγούν σε κλείσιμο της δικογραφίας, με μοναδικό κατηγορούμενο τον Βασίλη Λεβέντη – Μένει η οριστική απόφαση για το αν θα σταλεί στο αρχείο ή στο ακροατήριο – Επιμένει η πλευρά της 24χρονης και ετοιμάζει κατάλογο με 20 αναπάντητα ερωτήματα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με μοναδικό κατηγορούμενο τον Βασίλη Λεβέντη και χωρίς να στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός στη σουίτα 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου ολοκληρώθηκε η ανάκριση από την Ε’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Πλέον, θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και θα αποφασιστεί αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο. Τα νέα δεδομένα απογοήτευσαν την πλευρά της Γεωργίας Μπίκα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος της ετοιμάζει αναφορά με 20 αναπάντητα ερωτήματα για παραβάσεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της 24χρονης, το ερωτηματολόγιο θα σταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ανακρίτρια υπόθεσης: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός της Γεωργίας Μπίκα στη σουίτα 602»

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση και στην απόφαση της ανακρίτριας έπαιξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που βγήκαν καθαρά, δεν βρέθηκε δηλαδή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στα ούρα της 24χρονης, αλλά και δύο καταθέσεις: ενός υπαλλήλου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι, που φαίνεται να λένε ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτυ της σουίτας 401, του 4ου ορόφου.

Από την άλλη, η Γεωργία Μπίκα φέρεται αποφασισμένη να αποδείξει ότι τα όσα είπε στις καταθέσεις της είναι 100% αληθινά. Πιστεύει πως με κάποιο τρόπο ναρκώθηκε εκείνο το βράδυ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, έχασε τις αισθήσεις της και γι’ αυτό, όπως λένε οι πληροφορίες, μέσω του συνηγόρου της αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ταυτοποίηση και επανέλεγχο του δείγματος των ούρων και μια πιο ενδελεχή έρευνα εντοπισμού ουσιών μέσω DNA και τρίχας.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η 24χρονη πέρασε μια περιπέτεια που την οδήγησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Ειδικότερα, η κοπέλα είχε έναν οξύ πόνο στην κοιλιά για τον οποίο μάλιστα ενημέρωσε τον δικηγόρο της, ο οποίος της συνέστησε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Η κοπέλα πήγε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπτωση σκωληκοειδίτιδας και έτσι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το τέλος της ανάκρισης στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Οταν στα μέσα Ιανουαρίου και 15 ημέρες μετά την καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου για βιασμό μέσα στη σουίτα 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου, η υπόθεση ανατέθηκε στην Ε’ ανακρίτρια προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος, ένα θρίλερ με πολλά επεισόδια ξεκινούσε.

Δύο παράλληλες έρευνες για κυκλώματα μαστροπείας, από τη μια, και ομαδικό βιασμό, από την άλλη, δεκάδες καταθέσεις, τοξικολογικές εξετάσεις που εστάλησαν ακόμη και στην Ελβετία συνέθεταν ένα παζλ μυστηρίου που πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως όταν ολοκληρωθεί θα αποκαλύψει πολλά για πολλούς που κινούνται στη νύχτα της Θεσσαλονίκης. Από το γραφείο της ανακρίτριας παρήλασαν δεκάδες πρόσωπα. Ανάμεσά τους κατέθεσε και πάλι ο πρώτος και βασικός κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης, η καταγγέλλουσα, οι φίλοι του από την Αθήνα, υπάλληλοι του ξενοδοχείου, προκειμένου η ανακρίτρια να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα.

Μάλιστα, τελευταίοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ο καθηγητής Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο οποίος είχε οριστεί ως επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έκανε τις αναλύσεις και συνέταξε το πόρισμα που διαβίβασε στην ανακρίτρια, σε μια προσπάθεια να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα αποτελέσματα τόσο των εξετάσεων που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ όσο και αυτή του Πανεπιστημίου της Βέρνης όπου εστάλη το δείγμα των ούρων της Γεωργίας για ανάλυση. Μετά από 40 και πλέον ημέρες, η κύρια ανάκριση έκλεισε.

Με απλά λόγια, η ανακρίτρια στέλνει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας θα διαβιβάσει την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με μία πρόταση. Ή να απαγγελθεί κατηγορία ή να μπει στο αρχείο. Και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο.

Βέβαια, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και, όπως λένε στο «ΘΕΜΑ» πηγές, μπορεί να κρατήσει και δύο μήνες για να καταλήξουν οι Αρχές για την τύχη της. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι δεν στοιχειοθετήθηκε ομαδικός βιασμός. Δηλαδή, ο κατηγορούμενος είναι ένας, ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ δεν προέκυψαν στοιχεία για τους άλλους από τη λεγόμενη «παρέα της Αθήνας» που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να αλλάξει τον χρόνο.

Βέβαια, η πλευρά της καταγγέλλουσας φέρεται να έχει ενστάσεις και παράπονα για το γεγονός ότι έκανε κινήσεις τις οποίες η ανάκριση δεν αποδέχθηκε, όπως η λήψη DNA από το τριχωτό της κεφαλής που απορρίφθηκε, αλλά και το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου που όμως δεν έγινε δεκτό.

Oι καταθέσεις για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Κομβικό σημείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και το τι συνέβη στη σουίτα 602 του