Ανάπλαση Αθήνας: Ανακατασκευάζονται 34 εμβληματικά συντριβάνια στο κέντρο της πόλης

Ανάπλαση Αθήνας: Δείτε ποια είναι τα 34 συντριβάνια που θα ξαναζωντανέψει ο Δήμος Αθηναίων

Ανάπλαση Αθήνας: Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να ανακατασκευάσει 34 εμβληματικά συντριβάνια στο κέντρο της πόλης. Τα συντριβάνια είναι αναμφισβήτητα σημαντικά κομμάτι της πόλης, καθώς ζωντανεύουν τις πλατείες και τις γειτονιές. Ειδικά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, η ανάγκη των πολιτών για περίπατο είναι μεγάλη. Έτσι και τα συντριβάνια παίρνουν μεγαλύτερη αξία.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει ήδη τις ανακατασκευές συντριβανιών και συνολικά θα ξαναζωντανέψουν 34 εμβληματικά συντριβάνια. Τα συντριβάνια θα ανακαινιστούν, θα επισκευαστούν και θα γίνουν και πάλι πόλος έλξης των πολιτών.

Η αρχή έγινε από το συντριβάνι της Ομόνοιας. Ωστόσο, παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει ήση και στα συντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην Πλατεία Ρηγίλλης, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου. Καθώς και στην Πλατεία Αιγύπτου, την Πλατεία Αμερικής, την Πλατεία του Ιδρύματος Ερευνών και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

Κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευάζουν και αποκαθιστούν δεκάδες συντριβάνια στο κέντρο της πόλης. Επισκευάζουν επίσης τα συστήματα αποχέτευσης, τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ κάνουν οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις και αποκαθιστούν τα μαρμάρινα πόδια.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, «Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος. Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εργασίες ανάπλασης των συντριβανιών της Αθήνας

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη